به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، جعفر آهنگران مدیرعامل سازمان، در این همایش اجماع، اراده ملی، تحقق مدیریت یکپارچه و میزان اختیارات سازمان های اداره کننده را عامل کلیدی موفقیت مناطق آزاد برشمرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: موقعیت برتر جغرافیایی مناطق آزاد موجب تسهیل در شکل گیری منطقه خواهد شد و کار آمدی آن در اقتصاد ملی به پذیرش الزاماتش از سوی کشورهای میزبان بستگی دارد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان های بین المللی اقتصادی از مناطق آزاد به عنوان الگویی برای پیوستن به بازارهای جهانی یاد می کنند بیان داشت: تجربه موفقی مانند چین بیانگر نقش برجسته مناطق آزاد در تولید ناخالص این کشور است.
آهنگران فضای کسب و کار و سهولت آن را ناشی از اراده ملی دانست و گفت: در کشورهای توسعه یافته همچنان ایجاد مناطق آزاد مورد استقبال است، به ویژه مناطق موضوعی و تخصصی که از جایگاه ویژه ای در اقتصاد های پیشرفته برخوردارند.
جعفر آهنگران اظهار داشت: کیش در میان مناطق آزاد کشور علاوه بر موقعیت خاص مکانی به لحاظ حصار طبیعی و نزدیکی به کشورهای آن سوی آب ، در سالیان گذشته به زیرساخت های خوبی مجهز و با تلاش قابل تحسین مدیران گذشته ساخته شده است.
وی در ادامه عنوان کرد: در صورتی که شرایط بهتر آینده بین المللی مجال و امتیازات افزون تری به لحاظ منحصر به فرد بودن بیابد کیش بازیگر به مراتب بهتری برای اقتصاد ملی و پیاده سازی اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
آهنگران گفت: کیش جزیره آرامش و بهزیستن است و به شدت نیازمند ایجاد زمینه و آمادگی برای شرایط جدید و مزیت هایی افزون پیش رو می باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین با اشاره به ظرفیت و فرصتهای مطلوب کیش برای سرمایه گذاری های برتر تصریح کرد:سرمایه گذاران در کیش شرایط خوبی برای اجرای طرح های خود برخوردار خواهند شد که در جایی دیگری امکان عملیاتی ندارد .
وی متوازن سازی رشد،توسعه و حرکت جمعی بر اساس راهبردها و طرح جامع در راستای اجرای سیاست های شورای عالی مناطق آزاد را یکی از دغدغه های مهم سازمان منطقه آزاد کیش عنوان کرد.
جعفر آهنگران در بخش دیگر سخنان خود ظرفیت نیروگاه های انرژی کیش را تشریح کرد و گفت: تولید برق در جزیره حدود ۲۰۰ مگاوات است که با مدیریت صحیح، در پیک مصرف به ۱۸۵ مگاوات رسید و در گرم ترین روزهای کیش یک روز خاموشی را تجربه نکردیم.
وی افزود: این موضوع گویای نیاز مبرم به سرمایه گذاری در حوزه انرژی های نو و تجدیدپذیر کیش است که در حال حاضر نیز ساخت دو نیروگاه ۴۲ مگاواتی در دستور کار سازمان و شرکت آب و برق کیش قرار دارد. سازمان در بحث استفاده از انرژی های تجدید پذیر به ویژه در جزیره هندورابی که در طرح جامع مصوب از آن به عنوان جزیره بدون کربن یاد شده است آماده جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
وی همچنین با اشاره به تولید روزانه ۲۳ هزار متر مکعب آب در جزیره کیش گفت:در حال حاضر امکان یک روز ذخیره در کیش وجود دارد که در صدد افزایش این میزان به ۶ روز هستیم.