به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، با حضور معاون گردشگری و معاونت اجتماعی فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با روسای دانشگاه ها و رئیس آموزش و پرورش کیش دیدار کردند.
*تدریس به زبان انگلیسی در دانشگاه تهران کیش
بر اساس این گزارش، در این نشست جبار کوچکی نژاد با اشاره به اینکه جذب دانشجویان خارجی در مناطق آزاد از اهمیت بسیاری برخوردار است، از روسای دانشگاه ها که در جلسه حضور داشتند، درخواست کرد که به ارائه عملکرد خود بپردازند.
در ابتدای جلسه سید منصور خلیلی عراقی، رئیس دانشگاه پردیس بین الملل تهران، میزان دانشجویان این واحد را بیش از 2 هزار نفر خواند و گفت: ما در پردیس تهران بالغ بر 2008 دانشجو داریم که از این میزان 152 نفر در مقطع کارشناسی و بیش از 1500 نفر در مقطع کارشناسی ارشد هستند.
وی افزود: در بخش دکترا نیز دانشگاه پردیس بین الملل تهران واحد کیش بالغ بر 823 دانشجوی مقطع دکترا دارد و با حضور 199 استاد که 47 نفر آنها استاد تمام هستند، فعالیت می کند.
رئیس دانشگاه پردیس بین الملل تهران واحد کیش، تصریح کرد: در این واحد همچنین 77 دانشیار پایه 9 به بالاتر و 61 استادیار نیز فعالیت دارند.
خلیلی عراقی درباره جذب دانشجوی خارجی در این واحد آموزشی گفت: تا سال گذشته ما هیچ دانشجوی خارجی در این واحد نداشتیم اما پس از تلاش های انجام شده و اخذ مجوزهای لازم برای تدریس به زبان انگلیسی در جهت جذب دانشجوی خارجی، 7 دانشجو از کردستان عراق به پردیس کیش پیوستند.
وی همچنین از انعقاد قراردادهای همکاری با چند دانشگاه خارجی خبر داد و افزود: در حال حاضر ما یک قرارداد برنامه دوره کارشناسی ارشد را با دانشگاه بلژیک منعقد کرده ایم همچنین دوره مشترکی با دانشگاه پلی تکنیک میلان نیز در حال اجراست ضمن اینکه کارگاه های بین المللی نیز طی این دوره برگزار شده است اما قطعا برای موفقیت بیشتر در عرصه جذب دانشجوی خارجی نیازمند قدرت مانور بیشتر برای پردیس های مناطق آزاد کشور هستیم.
رئیس دانشگاه پردیس بین الملل تهران واحد کیش ادامه داد: در حال حاضر این دانشگاه به جز رشته پزشکی و دامپزشکی و کشاورزی که در کیش موضوعیت ندارد، رشته های متنوعی را در حوزه هایی نظیر: تربیت بدنی، حسابداری، نفت، مهندسی هوا فضا، معماری، محیط زیست، جغرافیا و ... پوشش می دهد.
*جذب 22 دانشجوی خارجی در رشته پزشکی
در ادامه این جلسه امیر رضا شریف نیا، رئیس دانشگاه آزاد کیش به ارائه عملکرد این واحد پرداخت و گفت: همانطور که می دانید دانشگاه آزاد اسلامی سومین دانشگاه جهان است که بالغ بر 70 هزار استاد، هیات علمی و مدرس تمام و نیمه وقت دارد. با این پیشینه دانشگاه آزاد اسلامی کیش از سال 89 فعالیت خود را در جهت ارتقاء سطح کیفی و کمی آموزش آغاز کرد. بر همین اساس ساختمان جدید این مجموعه در مساحتی بالغ بر 44 هزار مترمربع ساخته شد.
وی در خصوص تعداد پذیرش دانشجویان این دانشگاه اظهار کرد: این دانشگاه در حال حاضر بالغ بر 340 دانشجوی مقطع دکترای تخصصی دارد که امیدواریم در سال های آتی افزایش یابد.
شریف نیا در خصوص جذب دانشجوی خارجی از حضور یک گروه دانشجوی روسی خبر داد و گفت: بهمن ماه سال گذشته 7 دانشجوی روسی توسط این واحد پذیرش شد که دوره زبان و ادبیات فارسی را گذراندند. همچنین مجوزی اخذ شده که بر مبنای آن قرار است 22 دانشجوی خارجی را در رشته پزشکی به زودی در کیش داشته باشیم.
*جای خالی آزادی عملکرد دانشگاه های مناطق آزاد در قوانین کشور
علی سلک غفاری، رئیس دانشگاه صنعتی شریف پردیس بین الملل کیش آغاز به کار این مجموعه را از سال 82 اعلام کرد و گفت: دانشگاه شریف دو دانشکده مستقل دارد که یکی مختص مهندسی و علوم و دیگری مربوط به مدیریت است.
وی افزود: بیشترین فعالیت این دانشگاه در حوزه مهندسی و عمران است و در حال حاضر بالغ بر 420 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد فعال هستند. همچنین از سال 89 که شروع به جذب در مقطع دکترا کردیم بالغ بر 102 دانشجو در این بخش فعال شدند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف پردیس بین الملل کیش ادامه داد: ما در این دانشگاه بالغ بر 45 استاد مدعو در هر نیم سال داریم علاوه بر آن 7 استاد نیز مقیم کیش هستند. همچنین ما برای آموزش از فعالیت 10 استادیار، 5 دانشیار و 30 استاد نیز بهره می بریم ضمن اینکه 37 عضو هیات علمی دانشگاه شریف نیز به صورت پروژه ای در مقطع ارشد با ما همکاری می کنند.
سلک غفاری از رفع مشکل زیرساخت ها در بخش دانشگاه پردیس شریف خبر داد و گفت: پس از رفع مشکل زیرساخت دانشگاه که با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش انجام شد، امروز در حال مذاکره برای برگزاری دوره مشترک با دانشگاه قبرس هستیم همچنین تفاهم نامه ای با دانشگاه موناش نیز در دست اجراست ضمن اینکه با دانشگاه کاونتری انگلستان نیز صحبت هایی جهت دوره های مشترک انجام شده است.
وی با انتقاد از ایجاد واحدهای پردیس بین الملل در هر شهر و هر دانشگاهی اظهار کرد: متاسفانه وزارتخانه از سال 91 به همه دانشگاه ها اجازه داد که در واحد شهر خود یک پردیس بین الملل ایجاد کنند و بدون آزمون به جذب دانشجو بپردازند در نتیجه یک شرایط نامطلوب ایجاد شد که مجددا به اجرای آزمون انجامید و پردیس های بین الملل در مناطق آزاد از آن مستثنی نشدند چرا که هیچ ارزیابی کیفی در جهت اینکه مشخص شود که آیا این بخش ها نیز مانند پردیس های سایر شهرها بدون کیفیت به جذب دانشجو پرداخته اند، انجام نشد.
رئیس دانشگاه شریف کیش ادامه داد: هدف ما ایجاد ظرفیت مازاد در آموزش عالی است تا بتوانیم علاوه بر جذب دانشجوی خارجی شرایط را برای پیشگیری از خروج دانشجویان داخلی نیز فراهم کنیم اما به دلیل مشکلاتی نظیر جذب دانشجوی خارجی در واحدهای مرکزی و پردیس شهرهای مختلف این موضوع رشدی در پیش نداشته است.
سلک عراقی، جذب فرزندان ایرانیان مقیم در خارج از ایران را گامی موثر در جهت ارز آوری و رشد دانشگاهی کیش خواند و گفت: تعداد زیادی از ایرانیان مقیم کشورهای دیگر تمایل دارند که فرزندانشان در ایران تحصیل کنند چرا که علاوه بر کمتر بودن هزینه، فرهنگ ملی آنان را به تصویر می کشد.
وی افزود: امروز شهریه یک دانشگاه سطح پایین در امارات نزدیک به 150 میلیون تومان است در حالیکه شهریه های ایران بسیار کمتر است لذا می توانیم این مبالغ را در راستای اقتصاد مقاومتی وارد کشور کنیم اما این امر منوط به این است که در مورد خدمت سربازی این فرزندان برنامه ریزی انجام شود.
*تسهیل در سربازی عامل جذب دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور
در ادامه این جلسه ابراهیم رضوانی، معاون فرهنگی و اجتماعی کیش نیز ضمن تایید صحبت های سلک عراقی مبنی بر استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از ایران گفت: حدود 6 هزار دانش آموز از دیرباز مشغول تحصیل در امارات هستند لذا اگر بتوانیم تسهیلاتی را در جهت رفع نگرانی های آنان از خدمت نظام وظیفه ایجاد کنیم، می توانیم موفق به جذب آنان شویم.
وی افزود: حرکت های اینچنینی می تواند موجب جذب فرزندان کشورمان و ترسیم فرهنگ ملی شود که شاید بتواند آنان را به کشور جذب کند و ارز آوری و سرمایه گذاری به دنبال داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی کیش، تاثیر جمعیت دانشجو را بر فرهنگ کیش بسیار بالا خواند و گفت: بخش مهمی از جمعیت کیش را دانشجویان آن تکشکیل می دهند لذا باید به این امر توجه کنید.
رضوانی با اشاره به تمرکز مدیریتی در کیش اظهار کرد: با توجه به تمرکز مدیریتی که در کیش وجود دارد، ما همواره تلاش کرده ایم که زیرساخت های لازم را جهت ریل گذاری مسیر ایجاد کنیم چرا که از نظر ما سرمایه اجتماعی به معنای اعتماد مردم به یکدیگر و در نهایت مسئولان است.
وی ادامه داد: امروز ما در کیش بالغ بر 9 مسجد شیعه و 5 مسجد اهل سنت داریم. همچنین 6 مسجد نیز در حال ساخت است.
معاون فرهنگی و اجتماعی کیش افزود: شعار ما این است که اصلاح ساختارها بهترین شیوه برای اصلاح اغلب رفتارهاست به عنوان مثال آغاز به کار دستگاه های نوبت دهنده در بانک ها به روند مشاجرات مردم در صفوف بانک ها پایان داد لذا لازم است که ساختارها را نخست مد نظر قرار دهیم.
رضوانی از شناسنامه دار شدن هنرمندان در کیش خبر داد و گفت: امروز همه هنرمندان کیش در 7 گروه هنری شناسایی شده اند و بالغ بر 795 نفر آنها کارت هنرمندی دریافت کرده اند.
وی همچنین از ایجاد کارگاه توانمند سازی اقشار آسیب پذیر کیش خبر داد و اظهار کرد: در راستای پیشگیری از فقر در کیش، ما کارگاهی را ایجاد کردیم تا افراد علاوه بر یادگیری یک هنر و کار بتوانند به تولید بپردازند. تولیدی که در نهایت داخل بازارچه های محلی به فروش می رسد ضمن اینکه سازمان در جهت حمایت از این افراد، بن های خرید این بخش ها را به عنوان جوایز مسابقات هدیه می دهد.
*وجود زیرساخت های مناسب آموزشی در کیش
حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در ادامه این جلسه با اشاره به موضوع سربازی ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: موضوع سربازی که به آن اشاره کردید، مساله مهمی است زیرا رفع این مانع می تواند تاثیر مهمی در بازگشت فرزندان این قشر به کشور داشته باشد، لذا قطعا آن را بررسی خواهیم کرد.
وی ضمن تشکر از فعالیت های انجام شده در کیش اظهار کرد: شاید لازم باشد که روی بحث سکونت اساتید در کیش فعالیت بیشتری انجام شود تا علاوه بر اشتغالزایی در کیش بتوانیم شاهد رشد کیفی بیشتری در حوزه دانشگاهی باشیم.
بزرگ نژاد، دبیر نظارتی کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز فضای دانشگاهی موجود در کیش را مثبت خواند و گفت: لازم است که با توجه به وجود زیرساخت ها در مورد جذب تعداد بیشتر دانشجویان اقداماتی انجام شود.
قاضی زاده، نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با تشکر از زحمات انجام شده در کیش گفت: لازم است که در خصوص گردشگر خارجی به خصوص در قسمت آموزش پررنگتر عمل کنیم. در واقع گسترش خطوط پروازی نخستین ویژگی است که بیانگر رشد در جذب گردشگری است لذا امیدواریم که پس از تکمیل ترمینال هوایی جدید کیش شاهد این رشد باشیم.
وی تاکید کرد: شاید لازم باشد که برای افزایش جذب دانشجویان خارجی کرسی های زبان فارسی را در کیش فعال کنیم زیرا شرایط و تسهیلات تحصیل در کیش بسیار مناسب است ضمن اینکه قطعا نیاز است که تبلیغات در رسانه های بین المللی و معرفی این منطقه به دنیا را نیز در برنامه های خود قرار دهیم.
احمد لاشکی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در ادامه این جلسه گفت: امروز از دیدن کیش بسیار خوشحالم زیرا آمارها و فضا بسیار خوب است.
وی قدرتمند شدن هیات های علمی دانشگاه ها را ضروری خواند و گفت: باید روی بخش هیات های علمی کار شود و صرفا از افراد پروازی در این بخش استفاده نشود.
شایان ذکر است که طی این دیدار که با حضور جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات؛ قاسم احمد لاشکی، کمیسیون آموزش و تحقیقات؛ حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات؛ محسن بیگلری، عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه؛ احمد بخشایش اردستانی، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی؛ شهاب نادری، عضو کمیسیون قضایی و تلفیق، بزرگ نژاد، دبیر ناظر بر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری؛ محمد رضا خبازی، دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری؛ سید احسان قاضی زاده، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس؛ ولی الله نانوا کناری، عضو کمیسیون امنیت و سرمایه خارجی برگزار شد نمایندگان درپایان به گفت و گو با روسای دانشگاه های پردیس بین الملل شریف، پردیس بین الملل تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس آموزش و پرورش کیش پرداختند.