به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش، کبیری در این نشست که در هتل آسمان کیش برگزار شد، با اشاره به بهروزرسانی طرح جامع توسعه کیش پس از گذشت دو دهه، از طراحی برنامه «کیش ۱۴۱۴» در قالب سه برنامه توسعه سهساله رونمایی کرد. وی تأکید کرد که هدف از این برنامه، تبدیل کیش به الگویی از مناطق آزاد نسل هفتم با تمرکز بر حکمرانی هوشمند، اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی، بلاکچین و توسعه انسانی است.
کبیری توسعه زیرساختهای کیش را پیشنیاز ورود سرمایهگذاران بزرگ دانست و ۷ محور کلیدی در این زمینه را معرفی کرد:
سلامت، آموزش، حملونقل، انرژی و آب، ارتباطات، مسکن و خدمات هوشمند. وی افزود: «توسعه بیمارستانها، ایجاد ظرفیتهای جدید تولید آب و برق، ارتقای دانشگاهها، نوسازی ناوگان هوایی و دریایی، توسعه دولت دیجیتال و تأمین مسکن بومیان از جمله اولویتهای جدی ماست.»
۷ ابرپروژه؛ جذب ۱۷ میلیارد دلار سرمایه خارجی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه از طراحی و آغاز مطالعات ۷ ابرپروژه با هدف جذب بیش از ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی خبر داد.
میدان گازی کیش، شهر سلامت، هاب هوایی جزیره، شهر فناوری با تمرکز بر شرکتهای دانشبنیان، هاب هوش مصنوعی، پروژه جزیره مصنوعی مشابه پالمدبی، و توسعه تجارت دریایی از جمله پروژههایی بود که مورد اشاره قرار گرفت. به گفته کبیری، تنها میدان گازی کیش ظرفیت جذب ۹ میلیارد دلار سرمایهگذاری را دارد.
کبیری با اشاره به رشد ۴۰ درصدی خرید خدمات گردشگری و ۷۰ درصدی افزایش گردشگران خارجی در مقایسه با سال گذشته، از برنامههای جدیدی همچون توسعه پلاژ فاخر بانوان، راهاندازی پروازهای مستقیم از عربستان و روسیه و نیز میزبانی از نشستهای بینالمللی مانند سمپوزیوم سازمان همکاری اقتصادی (اکو) و جام فوتسال CAFA خبر داد.
کبیری در بخشی دیگر از سخنان خود، پیشنهاد ایجاد مرکز مالی ایران در منطقه آزاد کیش را مطرح کرد؛ مرکزی مشابه DIFC دوبی و Labuan مالزی، که بتواند میزبان نشستهای اقتصادی سطح بالا مانند اجلاس داووس باشد و فرصتهای سرمایهگذاری کشور را در سطح جهانی معرفی کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پایان از حمایتهای دولت چهاردهم معاون اول رئیسجمهور و کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی برای اصلاح و بازنگری در قوانین مالیاتی، بیمهای و گمرکی خبر داد و افزود: «برای تبدیل کیش به قطب اقتصادی، گردشگری و فناوری منطقهای و بینالمللی، باید مسیرهای جذب سرمایهگذاری، شفافسازی مقررات و ثبات اقتصادی با هم پیگیری شود.»
این نشست با بحث و تبادلنظر میان مقامات، دیپلماتها و نخبگان حوزه بینالملل پیرامون چگونگی ارتقاء نقش کیش در دیپلماسی اقتصادی منطقه به پایان رسید.