به گزارش روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، درآیین افتتاحیه چهاردهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران و دومین دوره مسابقات آسیا – اقیانوسیه که از امروز 16 آذر با حضور نایب رییس مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، رییس فدراسیون ربوکاپ آسیا ، استانداران قزوین وهرمزگان، رییس دانشگاه آزاد اسلامی و 15 تیم از ایران وکشورهای مختلف به میزبانی جزیره کیش آغاز شد دکتر غلامحسین مظفری درخصوص برگزاری هرساله این مسابقات در جزیره کیش اعلام آمادگی کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در شرایطی که سرعت در رشد نوآوری و تکنولوژی روز به روز درحال افزایش است یک لحظه غفلت سالها عقب ماندگی درپی دارد. مشکلات امروز جامعه وجهان نیاز به راه حل های تکنولوژیکی دارد.
دکتر مظفری با اشاره به شرایط کنونی جزیره کیش به لحاظ وجود زیرساخت های اجرایی ، فعالیت پردیس های دانشگاهی و آرامش و امنیت تصریح کرد: درجزیره کیش زیرساخت های خوبی فراهم شده تا درحوزه نوآوری قدم برداریم. از جمله این زیرساخت ها آماده سازی ساختمانی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان ونوآورانه است.
وی افزود: درخصوص برگزاری مسابقات ربوکاپ نیز جزیره کیش دارای امکانات خوبی برای برگزاری است که می تواند پایگاه دائمی برگزاری این مسابقات ارزشمند باشد و چنانچه جزیره کیش میزبان هرساله مسابقات شود می توان این امکانات را براساس استانداردهای بین المللی ارتقاء داد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش درپایان گفت: با ایجاد دفتر همکاریهای مشترک با دانشگاهها در جزیره کیش می توانیم با شعار نوآوری وخلاقیت اقدامات بزرگی انجام دهیم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز دراین مراسم از این مسابقات به عنوان بستری برای شناسایی جوانان توانمند یاد کرد وگفت: مسئولان کشور می توانند دراین گونه رقابت ها با شناسایی ظرفیت ها وتوانمندی جوانان، از آنان برای مسئولیت ها وبخش های مختلف استفاده کنند.
دکتر مسعود پزشکیان تاکید کرد: باید جایگاه علم ومهارت درجامعه روشن شود و براساس علم ومهارت افراد به آنان جایگاه دهیم تا مملکتی آباد ، نو آور وپیشتاز داشته باشیم.
دکترمحمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد کشور نیز دراین مراسم با اشاره به نوع آموزش های علمی درکشور ما گفت: از ابتدای ورود درمفهوم فناوری و نو آوری دچار اشتباه شدیم و آموزش های ما فناوری محور نبوده است.
وی درتشریح مفهوم فناوری افزود: فناوری در وجود خود رشد و تحول دارد و ربوکاپ بربستر فناوری نشسته ومفهومی کامل از فناوری است.
رییس دانشگاه آزاد کشور با تاکید براهمت شناخت تکنیک هوش مصنوعی گفت: نگاه ما به ربوکاپ به عنوان بستری برای نزدیک کردن جوان ایرانی به فناوری است و اگر بازار ارائه محصول فناورانه را مهیا نکنیم جوانان رشد وبالندگی نخواهند داشت. بنای ما دردانشگاه آزاد اسلامی جداکردن فناوری ونوآوری از مفهوم آموزش وپژوهش است وحیطه جدید برای آن درنظر گرفته ایم که افق های جدیدی برای جوانان ایرانی فراهم کنیم.
مرتضی موسی خانی رئیس کمیته ملی ربوکاپ نیز درمراسم افتتاح این مسابقات از حضور تیم های روسیه ، سنگاپور، مالزی ، چین و ژاپن در این دوره از مسابقات خبرداد وگفت: هدف از برگزاری این مسابقات تشویق دانشجویان و محققان به تولید علم و ساخت رباتهای هوشمند است.
گفتنی است در این دوره از رقابتها دو هزار و دویست شرکت کننده از 15 کشور جهان و ایران حضور دارند وتیم های مختلف از دانشگاه ها و مدارس کشور به مدت 2 روز در محل نمایشگاه های بین المللی کیش علاوه بر ارائه دستاوردهای خود، در مسابقات هم شرکت می کنند.
یادآور می شود ربات اطفاء حریق ، ربات پیکِن پِلِیس و ربات زیر آبی و جستجوگر در عمق 100 متر نمونه هایی از رباتهای ساخته شده بدست دانشجویان و پژوهشگران ایرانی است که در نمایشگاه عرضه می شود.
تیم ایران در رقابت های دور قبل در بخش بزرگسالان موفق به دریافت 13رتبه برتر شد.