به گزارش روابط عمومي و امور بین المللی سازمان منطقه آزاد کیش، در این نشست که با حضور مديرعامل شركت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد كيش، مشاور راهبری و مدیر فنی و زیربنایی دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و جمعی از اساتید و فعالان عرصه صنعت ساخت و ساز و ساختمان در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد علي مقدس زاده با تشريح مزيت هاي فرهنگي، اجتماعي و شهري كيش مانند نداشتن ترافیک، جمعيت كم، نداشتن چراغ قرمز، و دارابودن سرانه فضای سبز برای هر نفر ١٢ برابر متوسط سرزمين اصلي و 7 برابر متوسط سرانه فضای سبز شهری در کشورهای اروپایی، قطب اصلي گردشگری کشور است.
وی افزود: ساختار مدیریتی سازمان منطقه آزاد کیش همانند دولتي كوچك ساز و کار ساده تری و چابک تری دارد كه باعث مي شود سرعت و سهولت بیشتری در ارائه خدمات و انجام وظایف محوله داشته باشد.
مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش تصريح كرد: ظرفيت هاي خوب کیش برای ميزباني از سمینارها ورويدادهاي تخصصي ملي و بين المللي در حوزه هاي مختلف می تواند كيش را به عنوان پایلوت در اجراي بسياري از برنامه ها و طرح ها در کشور معرفی كند.
مقدس زاده با اشاره به جمع آوری پسماند روغن های خوراکی برای اولین بار در جزیره کیش که در سرزمین اصلی دور ریخته می شود و به عنوان یک تهدید زیست محیطی مطرح است ؛ افزود: در جزیره کیش با مشارکت بخش خصوصی این روغن های مصرف شده را پس از جمع آوری به عنوان یک محصول صاداراتی به کشورهای اروپایی ارسال و طی یک فرآیند در این کشورها تبدیل به بیوگازوئیل می شود.
وي با بیان اینکه جزیره کیش این قابلیت را دارد تا در زمینه های مختلف الگویی برای کشور باشد ؛ افزود: کیش می تواند قطب توسعه اقتصادی کشور محسوب شود و هر اقدامی که در این جزیره منطبق با منافع ملی و در جهت توسعه اقتصادی انجام شود، می تواند به دیگر شهرهاي سراسر کشور تسری یابد.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری همایش مدلینگ ساختمان در جزیره کیش گفت : برگزاری این گونه همایش های تخصصی و اجرایی شدن طرح های ارايه شده می تواند در کاهش هزینه و زمان و افزایش کیفیت و ارتقاء صنعت ساختمان در کشور نقش موثری داشته باشد؛ افزود امروزه كشورهاي پیشرفته دنيا در حوزه ساخت و ساز در حال عبور از نسل ۶ و ورود به نسل ۷ هستند در حاليكه ما همچنان از نسل سوم ساخت و ساز بهره می بریم.
وي ابراز اميدواري كرد با استفاده از ظرفیت های جزیره کیش و تحقق مطالب علمی که در این همایش استفاده می شود شاهد رشد و ارتقاء این صنعت در کیش باشیم.
مديرعامل شركت عمران، آب وخدمات منطقه آزاد كيش گفت: امروزه در دنیا با استفاده از فن آوری های پیشرفته تولید قطعات پروژه های ساختمانی، در یک مرکز تولیدی انجام می شود و پس از ساخت قطعات با بهره گیری از سیستم کدینگ به محل احداث پروژه منتقل شده و با انجام اتصالات، به سرعت تبدیل به محصول نهایی پروژه عمرانی مورد نظر می شود و در چنین شرایطی، خبر احداث یک هتل طی کمتر از دو ماه روی سایتهای خبری قرار می گیرد.
مهندس رعیتی مدیر فنی و امور زیر بنایی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز در این نشست با تقدیر از مدیریت شهری جزیره کیش و تلاشهای مدیران شرکت عمران، آب و خدمات در کنترل بحران های بارندگی هفته های اخیر افزود: کیش چهارمین شهر پربارش کشور در دوشنبه هفته گذشته بود که به خوبی در برابر تمامی عوارض توفان ها و بارش های تند و فراوانی که طی کمتر از سه ماه اخیر پنج برابر دوازده ماه گذشته بود، مدیریت شد و کیش در این زمینه نیز در مقایسه با سایر مناطق پر بارش کشور منحصر به فرد و مثال زدنی عمل کرد.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف مصالح در کشور ما 8 برابر سرانه مصرف روز دنیاست افزود: انرژی در بهترین ساختارهای ما تا 45 درصد اتلاف دارد.
رعیتی با اشاره به اینکه مناطق آزاد كشور وسعت سرزمینی کمی دارند اما آمار ساخت و ساز در آن ها بالاست به بودجه سرانه سالیانه این مناطق اشاره کرد و افزود: مناطق آزاد نسبت به سرزمین اصلی در زمينه ساخت وساز پيشرو هستند و 7 دانشگاه معتبر کشور 7 منطقه آزاد را برای اجرای پروژه های خود انتخاب كرده اند كه برگزاری این سمینار و بزودی اجرای پروژه های عمرانی در کیش با بهره گیری از ظرفیتهای BIM اولين طرح مورد نظر است.
وی تاکید کرد: تنها راهی که میتوانیم با وجود موانع فاصله خود را با صنعت روز دنیا در این حوزه کم کنیم، استفاده از نرم افزارهای پیشرفته در صنعت ساختمان است .
مدیر فنی و امور زیر بنایی دبیرخانه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنين از برگزاری «همایش ملی میراث معماری کرانه ساحلی جنوب ایران» همراه با اعطای جايزه اي با عنوان « جایزه حریره» به اثر برتر معماری جنوب کشور، سواحل خلیج فارس و دریای عمان به صورت سالانه خبرداد.
دکتر محمد معزالدین مشاور دبيرشورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي نیز در این نشست یکی از وظایف مهم دبیرخانه مناطق آزاد کشور را پایلوت سازی سیاست ها و راهبردها عنوان کرد و افزود: منطقی سازی بودجه جاری و عمرانی مناطق آزاد یکی از مهمترین و پیچیده ترین مباحثی است که قدم هایی در راستای پیگیری آن برداشته شده و باید با کمک مناطق آزاد وفعالان صنعت ساختمان در این زمینه پیش برویم.
دكتر سعيد بني هاشمي استاديار طراحي وساخت دانشگاه كانبراي استراليا و دكتر حداد عضو كميته فني شورايعالي مناطق آزاد از ديگر سخنرانان اين همايش بودند.
گفتني است مدلسازی اطلاعات ساختمان یا BIM حرکتی رو به جلو، از ساختار طراحی به سبک آنالوگ، به سمت دیجیتال است که اساس مدلسازی بر دادههای اصلی استوار بوده در حالیکه طراحی ساختمان درروش سنتی تا حد زیادی متکی بر نقشههای دوبعدی بود. مدلسازی اطلاعات ساختمان باعث گسترده تر شدن این روش یعنی افزایش سه بعد فضایی اولیه (عرض، ارتفاع و عمق) به عنصر زمان، به عنوان بعد چهارم (۴D) و عنصر هزینه به عنوان بعد پنجم (۵D) میشود، بنابراین BIM چیزی بیش از هندسه را پوشش می دهد. کما اینکه روابط فضایی، تجزیه و تحلیل نور، اطلاعات جغرافیایی و مقدار و خواص اجزای ساختمان نیز جزئی از آن محسوب می شود.
ابزار چند بعدی سازی یا اطلاعات مدل سازی ساختمان (BIM) شامل ایجاد مدل های بصری از ساختمان است که بخش مدیریتی در طول تمامی مراحل پروژه اعم از: پردازش داده ها، طراحی و مراحل اجرای ساختمان جریان خواهد داشت. به طور معمول استفاده از BIM به عنوان یک نرم افزار مدل سازی پویا در کار ساختمان برای افزایش بهره وری، صرفه جویی در هزینه ها در کایه مراحل بسیار مفید واقع شده است.