کیش میزبان چهارمین کنگره بین‌المللی وانا با محوریت سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی

کنگره بین المللی وانا با حضور اساتید برجسته داخلی و بین‌المللی و با هدف گسترش همکاری‌های پژوهشی و تبادل دانش میان کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در کیش درحال برگزاریست.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، چهارمین کنگره بین‌المللی «وانا» (wana) با محوریت سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، از ۱۳ اردیبهشت در جزیره کیش آغاز به کار کرده و به مدت 2 روز ادامه خواهد داشت.

این کنگره به همت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و با مشارکت سازمان منطقه آزاد کیش، دانشگاه‌ها، مراکز علمی داخلی و بین‌المللی و شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان درحال برگزاریست.

دکتر سعید جاودان‌سیرت، سرپرست بیمارستان کیش و مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، در گفت‌وگویی ضمن تأکید بر اهمیت این کنگره گفت: رویداد علمی وانا بستری مناسب برای تبادل آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه سلول‌درمانی و فناوری‌های زیستی فراهم کرده است. برگزاری این کنگره گامی مؤثر در جهت ارتقاء جایگاه علمی جزیره کیش و عملیاتی‌سازی فناوری‌های نوین پزشکی به‌شمار می‌رود.

وی افزود: امید است با استفاده از ظرفیت علمی حاضر در این کنگره و برگزاری مستمر آن، زیرساخت‌های علمی پیشرفته‌تری در جزیره کیش ایجاد شود و این منطقه به عنوان قطب نوظهور آموزشی و درمانی کشور معرفی شود.

دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی نیز در حاشیه این رویداد از برگزاری نشست‌هایی برای توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و درمانی با سازمان منطقه آزاد کیش خبر داد و گفت: در این مذاکرات با هدف، بهره‌برداری از ظرفیت‌های کیش در درمان ناباروری و سلول‌درمانی، زمینه‌های مشترک در حوزه آموزش، توریسم آموزشی و توریسم درمانی بررسی شد.

وی همچنین افزود: با وجود زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی مناسب در کیش، از جمله دانشگاه‌های معتبر و همکاری با پژوهشگاه رویان، شرایط برای تبدیل این جزیره به یک مرکز علمی و درمانی پیشرو در سطح ملی فراهم است. حمایت‌های انجام‌شده و توافقات اولیه، نویدبخش آغاز پروژه‌های مشترک و انعقاد تفاهم‌نامه‌های رسمی در آینده نزدیک خواهد بود.

گفتنی است در حاشیه این کنگره، دوره‌های تخصصی آموزشی و نمایشگاه دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان نیز برگزار شده که فرصتی برای معرفی فناوری‌ها و محصولات نوین در حوزه‌های سل‌تراپی، ژنتیک و پزشکی بازساختی فراهم کرده است.

شایان ذکر است چهارمین کنگره بین‌المللی وانا، علاوه بر ارتقاء سطح علمی و پژوهشی، نقش مهمی در توسعه دیپلماسی علمی منطقه‌ای ایفا کرده و افق‌های جدیدی را برای گسترش فعالیت‌های نوین پزشکی در کشور ترسیم کرده است.