به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، دکتر رضانیا رئیس مرکز توسعه سلامت کیش در خصوص برگزاری این کارگاه آموزشی گفت: در این جلسه کلیه هماهنگی های مربوط به اجرای برنامه PMTCT یا پیشگیری از انتقال HIV از مادر به کودک برنامه ریزی و در این برنامه مقرر شد کلیه زنان بار دار مراجعه کننده از لحاظ اچ آی وی تست شوند. همچنین زنان بار داری که زمان زایمان به بیمارستان و زایشگاه مراجعه می کنند، اگر وضعیت اچ آی وی آنها مشخص نیست قبل از زایمان حتما آزمایش ایدز بدهند و در صورت مثبت بودن نتیجه، اقدامات سریع درمانی برای مادر و نوزاد انجام شود.
وی تصریح کرد: بر طبق این برنامه مادر از زمان تصمیم به بار داری تا لحظه زایمان و پس از آن از نظر ابتلا به بیماری ایدز تحت نظر قرار میگیرد و اقدامات لازم برای پیشگیری از انتقال این ویروس به نوزاد انجام خواهد شد.
رضانیا همکاری تمامی اجزای اجرای این برنامه را در پیشبرد هرچه بهتر آن حایز اهمیت دانست و تصریح کرد: در این کارگاه مباحثی همچون معرفی اصول کلی طرح آموزش اچ آی وی، آموزش ایدز، الگوریتم تشخیص اچ آی و روند اجرای برنامهPMTCT مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گفته این مسئول، این کارگاه با هدف ارتقاء و توسعه برنامه PMTCT بوده است. این برنامه یکی از رویکردهای مهم در ایجاد دسترسی برای انجام خدمات مشاوره، آموزش، آزمایش HIV و در نهایت درمان و مراقبت مادران باردار HIV مثبت و پیشگری از ابتلا کودکان متولد شده از مادران مبتلا به HIV است. همچنین این رویکرد یکی از راه های رسیدن به اهداف شناسایی 90% مبتلایان، درمان 90% افراد شناسایی شده و به حداقل رساندن بار ویروسی در90 % بیماران تحت درمان است.
در این کارگاه ضمن ارائه مطالب بسته آموزشی PMTCT ، به اهمیت و آموزش بکار گیری برنامه توصیه به انجام آزمایش اچ آی ویPIT (Provider-Initiated Testing) و روش صحیح آزمایش سریع اچ آی وی، تاکید شد.
هدف از اجرای این برنامه که پیوندی میان برنامه بیماریهای واگیر، سلامت باروری و سلامت خانواده است، حذف انتقال اچ آی وی از مادران به نوزادان است که با حضور مراقبان سلامت، پزشک و ماما هاو کلیه پرسنل مرکز توسعه سلامت کیش و نمایندگانی از بیمارستان کیش جهت مادران باردار اجرایی شد.