به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، سیدرضا صالحی امیری در آغاز سخنان خود با تقدیر از حضور مهمانان داخلی و خارجی، از جمله دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، اساتید دانشگاه، سفرا، نخبگان و مدیران ارشد به تشریح راهکارهای توسعه همکاریهای گردشگری و فرهنگی میان کشورهای عضو اکو پرداخت.
صالحی امیری با اشاره به جمعیت نیم میلیاردی منطقه اکو، این مجموعه را بزرگترین فرصت تاریخی برای توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی دانست و افزود: اگرچه روابط میان دولتهای عضو فعال است، اما موتور محرکه اصلی، گسترش مناسبات میان ملتها از طریق اشتراکات فرهنگی و گردشگری است.
اشتراکات فرهنگی و گردشگری؛ پایه توسعه روابط
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جذابیتهای مشترک فرهنگی، تمدنی و طبیعی کشورهای عضو اکو گفت: تمامی این کشورها دارای میراث غنی، صنایع دستی منحصر به فرد و ظرفیتهای ادبی و هنری مشترک هستند. ما باید از این اشتراکات برای تقویت پیوندهای مردمی استفاده کنیم.
وی گفتوگوی فرهنگی میان نخبگان را یکی از راهکارهای کلیدی دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا میزبان نشستهای فرهنگی میان اندیشمندان و نخبگان کشورهای عضو باشد تا زمینه شناخت و درک متقابل فراهم شود.
حذف روادید؛ گام بلند برای تسهیل گردشگری
صالحیامیری با اشاره به اقدام ایران در لغو روادید برای 33 کشور، خواستار تعمیم این سیاست به کشورهای عضو اکو شد و گفت: رفع محدودیتهای سفر، نقش کلیدی در افزایش تبادلات گردشگری دارد. انتظار داریم دبیرخانه اکو و مسئولان ذیربط برای تسهیل روادید، تلاش و روابط میان ملت ها را روان کنند.
نمایشگاههای مشترک و تبلیغات رسانهای
وی برگزاری نمایشگاههای مشترک گردشگری و صنایع دستی را راهکاری مؤثر برای معرفی ظرفیتهای کشورها عنوان کرد و افزود: ایران در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران در بهمن ماه، فضایی ویژه برای معرفی جذابیتهای کشورهای عضو اختصاص خواهد داد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین بر همکاری رسانهای میان کشورهای عضو اکو تأکید کرد و گفت: رسانههای ملی و شبکههای اجتماعی باید جذابیتهای گردشگری یکدیگر را معرفی کنند. ایران آماده است تا ظرفیتهای کشورهای دوست را در رسانه ملی خود منعکس کند.
آموزش مشترک و توسعه زیرساختها
صالحی امیری بر ضرورت برگزاری دورههای آموزشی مشترک در حوزه بازاریابی گردشگری و توسعه نیروی انسانی تأکیدکرد و گفت: امضای تفاهم نامه میان آژانسهای مسافرتی و راهنمایان گردشگری کشورهای عضو میتواند به ارتقای کیفیت خدمات منجر شود.
وی همچنین با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای دریایی برای توسعه گردشگری افزود: کشورهای ساحلی عضو اکو باید همکاریهای خود را در این زمینه گسترش دهند.
کیش؛ قطب آینده گردشگری منطقه
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ظرفیتهای جزیره کیش، گفت: این جزیره با ۵۷ هتل فعال و ۵۲ هتل در حال ساخت، در پنج سال آینده ۱۰ درصد از زیرساخت های گردشگری کشور را به خود اختصاص خواهد داد.
وی از برنامههای بلندمدت ایران برای جذب ۵ میلیون گردشگر خارجی خبر داد و اظهار داشت: در صورت همکاری دولتهای عضو، منطقه اکو میتواند به مقصد نخست گردشگران تبدیل شود.
صالحیامیری در پایان با تأکید بر اراده سیاسی دولتها به عنوان عامل کلیدی پیشبرد اهداف اکو، گفت: ایران آماده همکاری با تمام کشورهای عضو برای تحقق این چشمانداز است.
گفتنی است سازمان همکاری اقتصادی( اکو) نام یک سازمان اقتصادی منطقهای است. سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ نخستین بار این سازمان را با نام «آر سی دی» یا «سازمان همکاری عمران منطقهای» پایهریزی کردند. در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.