به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، کتابفروش دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش در این نشست با دکتر لواسانی گفت: توسعه هدف مشترک بخش خصوصی و دولتی بوده و هیچ تفاوتی بین این دو بخش وجود ندارد، ما به عنوان دو بال توسعه باید به صورت همزمان و با هماهنگی حرکت کنیم، موفقیت مدیریت سازمان را موفقیت خود بدانیم که عدم موفقیت در امور بر همه ما تاثیر گذار است.
کتابفروش افزود: در کیش مشکلات متعددی بر سر راه صنعت وجود دارد و سرمایه گذار باید بداند چه مزیتی در این حوزه از کیش وجود دارد و ما برای ارائه اینگونه خواسته های سرمایه گذار باید حرفی برای گفتن داشته باشیم.اگر از ابتدای واردات کالات به مناطق آزاد به عنوان ضرورت کشور هدفمند انجام و تکنولوژی آن نیز وارد می شد و پس از پردازش به سرزمین اصلی می رفت ،پس از مدتی به جای واردات صادرات را تجربه می کردیم، اما به دلیل عدم حمایت این اتفاق رخ نداد.
وی تصریح کرد: در سال 72 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تصویب شد و کیش به عنوان پیشانی مناطق آزاد پیش تر از آن فعالیت های خود را آغاز کرده بود، اما پس از گذشت 28 سال از این اتفاق هیچ گاه ارزیابی نکردیم که این قوانین تا چه حدودی عملیاتی شده است، دلیل عملیاتی نشدن این قانون که به زعم ما یک قانون مترقی بوده و می توانسته رسیدن به مقصود را تضمین چه می تواند باشد، چه کسانی در این امر و مغفول ماندن آن موثر بوده اند و بخش دولتی و خصوصی در این میان چه نقشی ایفا کرده اند.
دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش اظهار داشت:هماهنگی مطلوبی میان قوای سه گانه کشور وجود دارد و اگر در دولت جدید در خصوص مناطق آزاد به اجماع و اعلام کنند که آیا نیازی به ایجاد منطقه آزاد هست یا خیر این بلاتکلیفی برطرف خواهد شد.
وی به تهی شدن مناطق آزاد از محتوا اشاره کرد و بیان داشت: منطقه آزادی که واردات و تعامل اقتصادی با دنیا و همگرایی در عرصه بین المللی نداشته باشد چگونه نام منطقه آزاد بر آن گذاشته می شود و به تبع آن چگونه می توانیم در آن به تولید و صنعت فکر کنیم، صنعتی که می تواند مواد اولیه و درآمدزایی از صادرات داشته باشد.
کتابفروش عنوان کرد: خود تحریمی ها تاثیرات بسیار بیشتراز تحریم های بیگانه بر ما داشته است چراکه مزیت ها توسط هیچ دولت خارجی و استکبار جهانی از بین نرفته و ما خود موجب این اتفاقات شده ایم.اگر خود تحریمی صورت نبود بخش صنعت و تولید ما می توانست در شرایط تحریمی مقر کشور برای دور زدن و کم کردن اثر تحریم ها باشد و بسیاری از کالاها در این مناطق تولید و به سایر نقاط کشور صادر می شد.
وی افزود: در حال حاضر بازار و صنعت ما به عنوان ارگان های بهم پیوسته که می توانستند به یکدیگر خدمات ارائه کند هر دو منفعل شده و قادر به هیچ فعالیتی نیستند. چاره ای بیندیشیم که اصلاح مناطق آزاد را با در نظر گرفتن الزامات آن باشد.
کتابفروش از وجود شرکت سهامی عام که توسط انجمن سرمایه گذاری تاسیس شده خبر داد و گفت:تمام مردم کیش اعم از پرسنل بخش دولتی و خصوصی،سازمان و شرکتهای تابعه با همه ارکان خود در توسعه کیش نقش آفرینی و تلاش کردند اما همه از منافع توسعه بهره مند نشدند، یکی از اهداف این است که همه به اندازه نقش خود در منافع توسعه نیز ذی نفع باشند.
دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش مطرح کرد: هدف دیگر این است که همه مناطق هشت گانه فعلی و پانزده گانه آینده را به صورت زنجیره به یکدیگر متصل کنیم تا بتوانند به یکدیگر خدمات ارائه دهند و در مسیر توسعه نقش مکمل یکدیگر باشند.
به گفته کتابفروش تجمیع سرمایه های کوچک و استفاده از آن برای طرح های ملی و بزرگ با استفاده از ابزارهای مالی از طریق شرکت های سهامی عام و صندوق ها در آینده رقم خواهد خورد. دو هدف بسیار مهم دیگر این انجمن نیز اشتغال جوانان و صادرات خدمات مهندسی به خارج ازکشور و ارز آوری است که ظرفیت بزرگی برای جوانان و درآمدزایی می باشد.
وی با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت کیش را بانوان تشکیل می دهند بر نقش صنایع دستی و هنر کیش به عنوان پایلوت تاکید کرد و بیان داشت: در بسیاری از صنایع ها می توان از توانمندی بانوان استفاده کرد که این امر یکی از اهداف مهم شرکت سهامی عام مردم کیش است.
دبیر سندیکای صاحبان صنایع کیش از وجود 650 واحد صنعتی و تولیدی در زمینه های مواد غذایی،پوشاک، آرایشی بهداشتی، دارویی، پزشکی و نفت و خدمات آن در کیش خبر داد که به دلیل مشکلات و موانع به ویژه مالیات بر ارزش افزوده هیچ یک با ظرفیت کامل فعالیت نمی کنند.
به گفته کتابفروش دو شرکت همانند ساز بافت و کیش مدیفارم در زمینه صادرات نیز فعالیت قابل قبولی داشته اند.