یک تحلیلگر خارجی:

توسعه بندر چابهار به سود کل منطقه است

خبرگزاری تسنیم: توافق جدید هند با ایران برای توسعه بندر چابهار، این بندر را به قطبی برای فعالیت های اقتصادی تبدیل خواهد کرد و درهای کل منطقه را به روی تجارت و همکاری می گشاید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری اسپوتنیک، یک کارشناس می گوید، یادداشت تفاهم بندری ای که اخیرا بین ایران و هند منعقد شده، درهای کل منطقه را به روی تجارت و همکاری می گشاید.
 تیشیار، تحلیلر و معاون مرکز تحقیقاتی ایران و اوراسیا گفت، توافق جدید هند با ایران برای توسعه بندر چابهار، این بندر را به قطبی برای فعالیت های اقتصادی تبدیل خواهد کرد و موجب دسترسی اقتصادی هند به روسیه خواهد شد.
این توافق روز چهارشنبه پس از مذاکرات جامع بین نیتین گادکاری، وزیر حمل و نقل و بزرگراه های هند و عباس احمد آخوندی وزیر راه و توسعه شهرسازی ایران به دست آمد.
این توافق به هند اجازه می دهد تا یک بندر در ایران احداث کند. این توافق در شرایطی منعقد شد که آمریکا نسبت به هرگونه توافق اقتصادی با ایران قبل از انعقاد توافق هسته ای هشدار داده است.
تیشیار در این باره گفت: «این یادداشت تفاهم بین دولت های دو کشور امضا شده نه شرکت های خصوصی. بنابراین این پروژه تکمیل خواهد شد. طراحی و توسعه این بندر تحت تحریم های غرب قرار ندارد.»
به گفته تیشیار، توسعه این بندر فقط به سود ایران نخواهد بود، بلکه کل منطقه و روسیه و همچنین کوریدور ترانزیتی شمال-جنوب ایران و هند نیز از آن منتفع خواهد شد. این پروژه مشابه جاده ابریشم شرق به غرب چین احداث می شود.
این کارشناس ایرانی افزود: «توسعه بندر چابهار حقیقتا می تواند به تقویت کشورهای ما و توسعه همکاری های تجاری استراتژیک کمک کند.»
هند قصد دارد بیش از 85 میلیون دلار در این پروژه بندری سرمایه گذاری کند.
آمریکا به هند و دیگر کشورها هشدار داده که تا زمان به نتیجه مذاکرات هسته ای، برای تجارت با ایران عجله نکنند.
بندر چابهار در محل تلاقی اقیانوس هند و دریای عمان قرار دارد و اولین پروژه بندری خارجی است که هند در آن سرمایه گذاری می کند. این پروژه هند را قادر خواهد ساخت کالاهای خود را از چابهار به افغانستان، آسیای میانه و کشورهای مجاور ارسال کند.

چابهار