به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، در این جلسه دکتر مصطفی خانزادی جانشین رییس ستاد مدیریت بحران و اعضای این ستاد که شامل نمایندگان معاونت ها و شرکت های تابعه سازمان، ادارات و نهادها و نیروهای نظامی و انتظامی کیش هستند حضور داشتند
در جلسه ستاد مدیریت بحران که شنبه 13 مهر در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد؛ دکتر مصطفی خانزادی معاون عمرانی و زیر بنایی سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه علت دقیق این حادثه تاکنون مشخص نشده است و تیم کارشناسی در این زمینه مشغول به فعالیت است افزود: نیروگاه کیش با30 سال قدمت، فرسوده است و فاقد سیستم های هشدار دهنده و کنترل قطعی برق می باشد.
وی افزود: شرکت آب و برق کیش 700 مگاوات برق را پیش فروش کرده است و با توجه به ساخت و سازهای جزیره و به بهره برداری رسیدن هتل ها و طرح های عمرانی، نیروگاه های جزیره کیش با تولید180 مگاوات برق در نیروگاه شماره یک و50 مگاوات برق در شماره2 که عملا به واسطه نبود خطوط انتقال 20مگاوات آن قابل استفاده است؛ جوابگوی تامین برق جزیره را نخواهند داشت.
خانزادی با اشاره به سهم 49 درصدی سازمان منطقه آزاد کیش در شرکت آب و برق کیش اظهار داشت: نبود مدیریت یکپارچه و هماهنگ باعث شده است تصمیم گیری در خصوص خرید نیروگاه و سایر تصمیمات استراتژی در شرکت آب و برق به حالت تعلیق در آید و با افزایش سهام سازمان منطقه آزاد کیش به بیش از 51 درصد، حق تصمیم گیری این سازمان در شرکت و برق کیش تثبیت شده و این مهم باعث خواهد شد تصمیم گیری در راستای ارتقاء تجهیزات نیروگاهی آب و برق کیش محقق شود.
وی با اشاره به نبود نیروگاه جایگزین در کیش و با تاکید بر این که برای جلوگیری از خاموشی ها نیاز به تولید60 مگا وات برق برای سال آینده و200مگا وات در چند سال آینده هستیم گفت: در صورت بروز اتفاقات مشابه روز گذشته، جزیره کیش با مشکل جدی روبرو خواهد شد و لازم است هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف مالکیت شرکت آب و برق اقدام جدی صورت پذیرد که خوشبختانه با پیگیری های دکتر مظفری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیر این موضوع خواهند شد.
خانزادی با تاکید بر این که جزیره کیش یک برند و سرمایه ملی است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد افزود: برای انتقال برق از سرزمین اصلی و تامین برق جزیره و ارتقاء تجهیزات نیروگاهی مکاتباتی را با وزیر نیرو و رییس برنامه بودجه کشور انجام شده است که منتظر نتایج آن هستیم و باید بتوانیم در جلسه مشترک این موضوعات را که در سطح ملی است حل کنیم.
مسعود توفیقی معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با اشاره به لزوم اتصال کیش به برق سراسری کشور گفت: کیش بخشی از ایران اسلامی است که نیازمند توجه دولتمردان است و با توجه به سرمایه گذاری های کلانی که در این جزیره توسط بخش خصوصی و دولتی صورت گرفته جا دارد دولت همچون طرح فیبرنوری که در جزیره کیش در اجرا دارد، انتقال برق از سرزمین اصلی را نیز در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: برای ایجاد هر شغل نیاز به 500 میلیون تومان سرمایه گذاری است و جزیره کیش توانسته است در حال حاضر برای13هزار نفر ایجاد اشتغال کند لذا این توقع از دولت وجود دارد که نگاه ویژه ای به این جزیره داشته باشد و تخصیص منابع به این جزیره را فرصت سوزی قلمداد نکرده بلکه خلق فرصت بداند.
همچنین در این جلسه مقرر شد تمامی اعضاء در ارتباط با چارت و وظایف کمیته بحران محل خدمت خود اقدام کرده و آسیب ها و امکانات و تجهیزات مورد نیاز را بررسی و به ستاد بحران گزارش کنند. در ضمن در خصوص بکارگیری مشاور برای شکل گیری چارت ستاد مدیریت بحران تصمیم گیری شد.
در این جلسه بر تهیه ژنراتورهای کوچک و سیستم پیشرفته برای ذخیره برق نیز برای ارتباطات مخابراتی و تلفن همراه تاکید شد و نحوه اطلاع رسانی در مواقع بحران بحث و بررسی شد.