به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش؛ شب تبادل فرهنگی ایران و اتریش روز یکشنبه چهارم اسفند در مرکز همایشهای بینالمللی کیش از سلسله نشستهای شبهای بخارا که به همت نشریه بخارا برگزار میشود میزبان علاقهمندان مطالعات فرهنگی در جزیره کیش بود. این نشست تخصصی در قالب هفته فرهنگی اتریش در ایران برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی مجید ملانوروزی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش آغاز شد. او در این نشست با اشاره به اهمیت مطالعات فرهنگی گفت: مطالعات فرهنگی ارتباط تنگاتنگ با حوزه گردشگری دارد. گردشگری در اروپا زمانی شروع شد که آنها متوجه شدند از یکدیگر شناختی ندارند. پس از آن در این زمینه سرمایهگذاری کردند و تصمیم گرفتند به کشورهای همدیگر سفر کنند و فرهنگها، موزهها، آداب و رسوم یکدیگر را ببینند. ارتباط فرهنگی میتواند به ما کمک کند که شناخت خوبی از کشورهای دیگر داشته باشیم. یکی از اهداف ما در حوزه گردشگری و مخصوصا سازمان منطقه آزاد کیش که دریچهای است برای گردشگری جهان میتواند این ارتباطها و تبادلات فرهنگی باشد.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه به ارتباط فرهنگی و تبادلات میان ایران و اتریش اشاره کرد و این ارتباط را یک تبادل مثبت ارزیابی کرد و گفت: اتریش یکی از کشورهایی است که با کشور ایران ارتباط داشته است. براساس سندی که در زمان شاه طهماسب اول با امپراطوری اتریش وجود دارد این ارتباط 160 ساله است و در طی این دوران با این کشور کمتر دچار قبض و بسط شدهایم. این در حالی است که از نظر سیاسی و اجتماعی با کشورهای مختلفی با مشکل روبهرو بودهایم.
ملانوروزی در این نشست به ارتباط موثر هنری ایران و اتریش اشاره کرد و برگزاری چنین برنامههایی جهت شناخت کشورها را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدوارم با کمک بخشهای خصوصی برگزاری این شبها بیشتر شود و ادامهدار باشد تا با ارتباط تنگاتنگ با مراکز هنری و هتلها بتواند کیش را بهعنوان بستر فرهنگی مناسب که میتواند در این زمان یک فرهنگ فاخر داشته باشد و روی تعالی فرهنگ کار کند معرفی کند. این نشستها فضایی است که میتوانیم خودمان را معرفی کنیم. در کنار سرمایههای اقتصادی، سرمایههای فرهنگی نیز لازم است. زیباییشناسی، معماری، نگارخانهها و موزههای ما میتواند یکی از بسترهای چنین تعاملاتی باشد. این مساله بدون برگزاری چنین نشستهایی در جزیره کیش اتفاق نمیافتد.
در این جلسه بیرگیت گیشر، سعید فیروزآبادی، فرخنده مصلح و علی دهباشی از دیگر سخنرانان این جلسه بودند که به تاریخچه تبادلات فرهنگی این دو کشور پرداختند و مباحثی چون معماری و ادبیات در این گفتوگوی فرهنگی بررسی شد.