به گزارش روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، حجت الله عبدالملکی در حاشیه ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادرات ایران( اکسپو1403 ) اظهار کرد: برای نخستین بار عملکرد مناطق آزاد با چهار شاخصه ترکیبی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه عملکرد مناطق آزاد در 7 حوزه مورد بررسی قرار گرفت افزود: مناطق آزاد در حوزه اقتصادی در 4 شاخصه صادرات، ارزش تولیدات، سرمایه گذاری و بهبود فضای کسب و کار مورد ارزیابی قرار گرفتند که درنتیجه عملکرد جزیره کیش در حوزه اقتصادی در مجموع 4 شاخصه موجب شد تا حائز رتبه برتر شود.
نماینده ویژه رییس جمهوری در مناطق آزاد تصریح کرد: از پایان اردیبهشت ماه امسال گزارش عملکرد مناطق آزاد به صورت ماهیانه در تمام حوزه ها گردآوری و به اطلاع روسای قوا و رسانه ها خواهد رسید تا براساس آن مناطق آزاد برتر مورد تقدیر قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته یک هزار بسته سرمایه گذاری به ارزش 900 هزار میلیارد تومان از سوی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرمایه گذاران عرضه شد افزود: معرفی بسته های سرمایه گذاری مناطق آزاد از اکسپو1402 شد و این روند تا پایان سال گذشته در سه بازه زمانی ادامه داشت.
دبیرشورایعالی مناطق آزاد وویژه اقتصادی کشور درادامه ارزش ریالی بسته های سرمایه گذاری در 12 رویداد داخلی و خارجی سال گذشته را 20 میلیارد یورو اعلام کرد و بیان داشت: نتیجه ارائه این بسته ها افزایش 4 برابری تقاضای سرمایه گذاری در مناطق آزاد در سال 1402 نسبت به سال قبل و افزایش 7 و نیم برابری طرح هایی که آغاز به کردند
همچنین افزایش سه برابری سرمایه گذاری های تحقق یافته به ارزش ریالی 133 هزار میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه نیز 200 بسته جدید سرمایه گذاری با حضور وزیر صمت رونمایی می شود گفت: ارزش بسته های ارائه شده در این نمایشگاه 200 هزار میلیارد تومان است.به گفته دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سال گذشته 200 سرمایه گذار در زمینه بسته های سرمایه گذاری ارائه شده توسط مناطق آزاد فعالیت خود را آغاز کردند.
عبدالملکی با تصریح بر اینکه در سال جدید بر صادرات تمرکز خواهیم کرد تاکید کرد: یک سوم صادرات غیرنفتی کشور از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با ارزش حدود 18 میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه به دنبال تنوع و افزایش حجم صادرات در حوزه های پتروشیمی و مشتقات پایین دست نفت و گاز تا حوزه های دانش بنیان تر در ارائه بسته های سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستیم افزود: رویکرد ما افزایش و تقویت تمامی بخش های صادرات در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور همچنین با اشاره به مشکلات موجود در مباحث مالیاتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بیان کرد: در دو بخش مالیات بر درآمد که در قوانین پایه تصریح شده اما به دلایل غیر موجه لغو شد و در حوزه مالیات بر ارزش افزوده با قوانین مالیاتی در چالش قرار گرفته ایم.
وی ادامه داد: در بخش مالیات بردرآمد استفساریه ای انجام داده ایم که براساس آن نظر ما مورد تایید قرار گرفته است و روند قانونی و حقوقی خود را طی می کند و امیدواریم در همین دوره به صحن علنی برده شده و معافیت مالیات بر درآمد برقرار شود.
عبدالملکی افزود: مشکل دیگر در حوزه مالیاتی مربوط به ارزش افزوده است که این مدل مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نباید اعمال شود. در این بخش نیز کمیسیون اقتصادی در حال بررسی و اصلاح آن است که بعید به نظر می رسد در این دوره مجلس شاهد مصوبه نهایی آن باشیم.
وی از دستور رئیس جمهور مبنی بر آماده سازی پیش نویس لایحه ای جامع خبرداد که مزیت ها و ویژگی های مناطق آزاد را به حالت اصلی خود باز می گرداند و خاطر نشان کرد: به زودی این پیش نویس در دولت مطرح می شود و اگر این اتفاق صورت پذیرد ظرفیت بالایی در این مناطق آزاد خواهد شد.