به گزارش روابط عمومي و اموربين الملل سازمان منطقه آزاد كيش مدير عامل سازمان منطقه آزاد كيش در مراسم گشايش هفتمین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری کشور و دومین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک، بیمه و خصوصی سازی و همايش اقتصاد ايران درپساتحريم "كيش دروازه ورود" كه عصر دوشنبه 18 آبان در مركز همايش هاي بين المللي كيش برگزار شد با بيان اينكه جزيره كيش مي تواند به عنوان يكي از مهم ترين مناطق توسعه يافته ايران عملكرد موثري در رونق اقتصادي كشور داشته باشدگفت : بديهي است جزيره كيش با توجه به ويژگي هاي خاص جغرافيايي و وجود بازارهاي مالي و پولي و مراكز متعدد دانشگاهي و اقتصادي به دروازه ورود ايران به اقتصاد جهاني تبديل خواهد شد.
دكترمونسان با اشاره به نقش محوري مناطق آزاد در شرايط پسا تحريم گفت : مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران میتوانند مهمترین بازارهای صادرات مجدد را برای صدور کالا و خدمات فنی مهندسی به کشورهای هندوستان، عراق، پاکستان، کشورهای آفریقایی، آسیای مرکزی و به طورکلی بازارهای طبیعی همجوار ایران بدست آورند.
وي افزود : در حالي كه حركتي فزاينده براي رسيدن به قافله جهاني و دنياي پرشتاب اقتصاد بينالملل در جريان است دولت ميتواند بر مناطق آزاد كشور ،كه بطور خاص جهت گشودن پنجرههاي اقتصاد جهاني به روي كشور تخصص يافتهاند ، تكيه بيشتري داشته باشد چرا كه اين مناطق با استفاده از راههای دسترسی زمینی، دریایی و هوایی موجود، از مزیتهای ویژه قانونی برای صادرات مجدد برخوردارند و پل ارتباطی ورود کالاهای کشورهای اروپایی و آسیایی جنوب شرقی به کشورهای همجوار و مشترک المنافع به شمار میروند.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش اظهار داشت : سیستم خدماتی و نهادهای مالی مناسب و اصلاح و تقویت همه جانبه نظام مالی با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصادی، توجه به توسعه زیرساختهای مناسب و برخوردار از استانداردهای جهانی در صادرات مجدد و تقویت نظام بانکی متناسب با اقتصاد بینالمللی، فرصتهای مفیدی را فراروی صنایع در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور قرار داده است. لذا به نظر ميرسد بهترین فرصت برای توسعه و رشد صنایع صادرات مجدد از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران، برنامهریزی و تهیه اکشن پلان برای رشد آنها مبتنی بر صادرات مجدد براساس اقلام وارداتی کشورهای همجوار ایران است ، که برخي كشورهاي همسايه در منطقه خليج فارس و جنوب شرقي آسيا ميتوانند در آن مشارکت داشته باشند.
وي دوران پسا تحريم را فرصتي ارزشمند براي شتاب دادن به اقتصاد كشور و حركت در مسير توسعه پايدار خواند و افزود : اكنون اين وظيفه بر دوش همه ما است تا از ظرفيت هاي آماده اين مناطق با حداكثر توان مديريتي خود بهرهبرداري كرده و طرح هاي توسعه اقتصادي را در قالب الگويي اجرا پذير با استفاده از قابليت هاي سرمايه گذاران خارجي ممكن سازيم .
دكتر مونسان با اشاره به عملكرد موفق دولت تدبير و اميد در زمينه مهار تورم و كاهش آن به 1/13 درصد گفت : پيش بيني مي شود تا پايان امسال نرخ تورم تك رقمي شود . ضمن اينكه براي نخستين بار ترازبازرگاني كشور با مازاد تجاري مواجه شده ، يعني درسال جاري صادرات غير نفتي از واردات افزون تر بوده است.
وي افزود : امروز فرصت براي شتاب دادن به اقتصاد كشور و حركت در مسير توسعه پايدار از طريق سازماندهي و طراحي برنامههاي بلند مدت مهيا شده است ، هرچند در كوتاه مدت نيز ، با رفع موانع بين المللي و كسب درآمدهاي نفتي و آزادسازي دارايي هاي بلوكه شده ايران ، شاهد رونق و شادابي در اقتصاد خواهيم بود.
مدير عامل ورئيس هيئت مديره سازمان منطقه آزاد كيش تصريح كرد : بايد سياست هاي كلي نظام را در تدوين اين برنامه ها در نظر داشت واهداف اقتصاد مقاومتي را براساس سياست هاي ابلاغ شده و با يك برنامه مديريتي پيشرفته اجرا نمود.
وي با اشاره به اينكه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي بر دو پايه اصلي افزايش رشد اقتصادي و كاهش آسيبپذيري اقتصاد ناشي از تغييرات دروني استوار است تاكيد كرد : همه اركان مجري برنامه هاي اقتصادي بايد اين اصول را مد نظر قرار دهند.
خوشبختانه ظرف دوسال گذشته با كاهش تورم و افزايش صادرات غير نفتي گام مهمي در جهت اجراي اين برنامه ها برداشته شده است و به زودي با تحركات كشور در فضاي تعاملات بين المللي ، رشد اقتصادي كشور با افزايش بيشتري مواجه خواهد شد.