به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش به نقل از ایرنا، علی اصغر مونسان روز یکشنبه در حاشیه سومین همایش تن ماهیان غرب اقیانوس هند در مورد اینکه منطقه آزاد کیش به عنوان یکی از مناطق در زمینه صادرات آبزیان چه اقداماتی انجام داده است گفت: حجم صید در کیش برای صادرات قابل توجه نیست اگر چه بخش هایی در هندورابی در کیش به صورت سنتی صورت می گیرد اما کافی نیست، تلاش ما گسترش صادرات در این حوزه است .
وی در مورد ایجاد کارخانه های کنسرو سازی در کیش نیز گفت: آمادگی لازم در سازمان برای پشتیبانی از طرح های سازمان شیلات و وزارتخانه وجود دارد، هفته گذشته نیز وزیر جهاد کشاورزی در کیش حضور داشتند و این موضوع مطرح شد، یکی از راه هایی که می توان به رشد صنایع دیگر در کیش کمک کرد توسعه و حمایت از صنایع مرتبط با دریا است.
مونسان در مورد برنامه های سازمان منطقه آزاد کیش برای حفاظت از ذخایر ماهیان اظهار داشت: وجود دریای خزر در شمال، خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور موقعیت ممتازی برای کشور ایجاد کرده است .
وی به برنامه های مهم دولت در زمینه توسعه محور دریا در برنامه ششم اشاره کرد و گفت: بنا است که نوار ساحلی دریا در شمال و جنوب توسعه پیدا کند، اگرچه اقدام های خوبی در شیلات و معاونت اجتماعی انجام شده اما در گذشته غفلت هایی نیز در این زمینه صورت گرفته است، نوار ساحلی جنوب از نقاط محروم است که دولت طرح های خوبی برای توسعه آن دارد .
مونسان تاکید کرد: ما هم باید بتوانیم در راستای سیاست دولت برنامه های توسعه ایی در حوزه دریا داشته باشیم.
وی به روش جدید آموزش داده شده به صیادان کیش برای صید ماهی در سال گذشته اشاره کرد گفت: در این طرح به جای استفاده از تور از روش جدید بهره گرفته شده است، در روش گذشته همه انواع ماهیان صید می شد که آسیب هایی به گونه های مختلف آبزیان وارد می کرد. در روش جدید قلاب رشته تنها ماهیان هدف صید می شوند .
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری شیلات در سال 95 بتوانیم اقدام های گسترده ای در کیش داشته باشیم.
رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش از آمادگی سازمان منطقه آزاد کیش برای همکاری با شیلات برای اجرای طرح ها و پشتیبانی از آن ها خبر داد و گفت: تلاش این است که کیش در این زمینه بتواند پایلوت برای کشور باشد .
سومین همایش تن ماهیان غرب آقیانوس هند صبح امروز یکشنبه با حضور حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، سید پرویز محبی مدیرکل شیلات استان هرمزگان، جمعی از مسئولان و کارشناسان داخلی و خارجی در سالن همایش های بین المللی این جزیره در حال برگزاری است.
این همایش عصر امروز و فردا با برپایی نشست های تخصصی ادامه دارد .
در این همایش سه روزه کشورهایی از استرالیا، سریلانکا، مالدیو و اندونزی حضور دارند .
دو نشست در سال های 2011 و 2013 در کشورهای کنیا و عمان برگزار شد و با توجه به اعلام دبیرخانه کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند و موفقیت استان هرمزگان و به ویژه جزیره کیش به عنوان قطب صیادی بدون تور، این جزیره برای سومین نشست با حضور بیش از 35 کشو ر انتخاب شد.
سازمان شیلات ایران به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران از سال 2002 میلادی با مصوبه هیات وزیران و مجلس شورای اسلامی به عضویت رسمی کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند در آمده است.