برنامه‌‌ی ویژه سازمان منطقه آزاد کیش برای سایت لاک‌پشت‌ها/ حفاظت از محیط زیست، یک خط قرمز مهم در جزیره‌ی کیش است

رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش از آغاز عملیات بهسازی حصار منطقه حفاظت شده لاک پشت ها خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، مریم محمدی گفت: به دلیل وزش گردباد بخشی از سایت لاک پشت ها در جزیره کیش تخریب شد از اینرو امور اداری عملیات تعمیرات و بهسازی حصار این محوطه انجام شده و از چند روز آینده آغاز خواهد شد.

رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش ادامه داد: از مجموع 5 گونه لاک پشت دریایی که در خلیج فارس زندگی می کنند و همگی در خطر انقراض هستند؛ تنها لاک پشت پوزه عقابی برای تخم گذاری و زاد آوری به سواحل کیش می آید .

وی فصل تخم گذاري لاك پشت هاي پوزه عقابي در جزیره کیش را معمولا از اواخر اسفند تا خرداد عنوان کرد و افزود: هر لاک پشت بین 80 تا 120 تخم می گذارد که براساس بررسی های علمی، از هر 100 تخم یکی از آنها شانس تبدیل شدن به یک لاک پشت بالغ را بدست می آورد. به همین علت این گونه لاک پشت ها در خطر انقراض قرار دارند.

مریم محمدی استقرار شبانه روزی محیط بانان در سایت حفاظت شده در فصل زاد آوری، پاکیزه نگه داشتن زیستگاه از زباله و ضایعات، حصار کشی سایت به منظور بر قراری امنیت و کنترل بیشتر، رصد لاک پشت های مادر و نوزادان و خاموشی چراغ های جاده جهان در فصل باز شدن لانه ها جهت پیشگیری از تفرق نوزادان را از مهمترین فعالیت های اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش در سایت حفاظت شده لاک پشت ها عنوان کرد.

وی آشنایی بازدید کنندگان با این جاندار در معرض خطر انقراض به منظور اهداف حفاظتی و گردشگری را از دیگر فعاليت ها در سايت حفاظت شده در جزيره كيش بیان و خاطر نشان کرد: با توجه به اينكه لاك پشت ها براي تخم گذاري به همان ساحلي كه در آن متولد شده اند باز مي گردند؛ تعداد لاک پشتهای مادری که برای تخم گذاری، سواحل کیش را انتخاب مي كنند؛ افزايش یافته است. 

رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش در خصوص انباشت تکه های مرجان در محوطه حفاظت شده لاک پشت ها گفت: این مرجان ها از گردشگرانی که قصد خروج آنها را از جزیره کیش داشتند؛ گرفته شده و مقرر شده است برای ایجاد زیستگاه های مصنوعی به اعماق دریا منتقل شوند. 

وی با بیان این که امیدواریم گردشگران به حفظ محیط زیست جزیره کیش توجه بیشتری داشته باشند؛ تاکیدکرد: برخی از گردشگران متاسفانه اقدام به جمع آوری و انتقال تکه های مرجان می کنند که با هماهنگی با گمرک جمهوری اسلامی ایران، اجازه خروج آن به مسافران داده نمی شود.