کیش اصلی ترین محور پشتیبانی از مسابقات جام جهانی قطر

‎وزیر راه و شهرسازی نقش پشتیبانی جزیره کیش در مسابقات جام جهانی 2022 قطر را فرصت مغتنمی برای معرفی جاذبه ها گردشگری و ظرفیت های ورزشی این منطقه عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در نشستی مشترک با هیات ایرانی که با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش یکشنبه 21 فروردین در سالن رازی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد؛ بر نقش مهم جزیره کیش به عنوان پیشران و اصلی ترین محور پشتیبانی برگزاری رویداد 2022 قطر تاکید کرد.

قاسمی با بیان این که مسابقات جام جهانی 2022 قطر به خاطر محدودیت های ناشی از شیوع بیماری کرونا؛ آبان ماه امسال برگزار می شود، گفت: فاصله نزدیک جزیره کیش تا قطر و برقراری هفته‌ای 36 پرواز میان ایران و قطر ظرفیتی است که می توانیم بر تعداد پروازها بیافزاییم و تا آبان‌ماه بر شمار پروازها خواهیم افزود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به کشور قطر، از امضاء 14 تفاهم نامه میان این دو کشور خبر داد و اظهار داشت: یکی از موضوعات مطرح شده مسابقات جام جهانی بود که این رویداد بسیار مهم برای منطقه به ویژه قطر حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که جام جهانی به آسیا واگذار شد دو کشور کره و ژاپن نیازمندی هایی که برای پشتیبانی از جام جهانی بود بر عهده گرفتند حال جام جهانی در کشور قطر برگزار می شود که طبق برنامه ریزی های انجام شده برای این رویداد؛ جزیره کیش می تواند به عنوان پشتیبانی این رویداد نقش آفرینی کند.

وزیر راه و شهرسازی "پیش بینی های دولت قطر در حوزه های "احداث شهرک ها، استادیوم های متحرک و سیستم های خنک کننده زیر چمن زمین بازی، ایجاد دمای 16 درجه در فضای رو باز و..." را از جمله اقدامات کشور قطر جهت تامین نیازهای پیش رو عنوان کرد.

رستم قاسمی در رابطه با ظرفیت های جام جهانی قطر جهت حضور تیم ها در مسابقات و نام نویسی شمار زیادی از علاقمندان برای شرکت در این رویداد از اقصی نقاط دنیا، افزود: پیش بینی می شود حدود 500 هزار نفر ایرانی برای تماشای جام جهانی به قطر سفر کنند و به دنبال این هستیم که از مسیرهای دریایی و هوایی مسافران خارجی را از کشورهای مختلف جهت بازدید از مراکز تاریخی و سیاحتی به ایران جذب کنیم.

قاسمی افزود: ارائه خدمات مطلوب استان های گردشگر پذیر زمینه ساز سفر خیلی از گردشگران به ایران خواهد شد که این فرصت خود معرفی جاذبه ها و ظرفیت های ایران در حوزه گردشگری و ورزشی در سطح گسترده می شود.

قاسمی با اشاره به میزبانی شایسته از هواداران این رویداد مهم که مورد توجه دولت قطر نیز قرار گرفته است، تصریح کرد: میزبانی شایسته بخشی از هواداران مسابقات جام جهانی در جزیره کیش و استفاده بهینه از ظرفیت ها زمینه ساز معرفی جاذبه های گردشگری استان های مختلف ایران خواهد شد.

وی راه اندازی خطوط دریایی و هوایی تجاری قطر از آسمان ایران را یکی دیگر از ظرفیت های تعامل بین دو کشور در ارائه خدمات به هواداران جام جهانی برشمرد و گفت: ظرفیت حمل و نقل هوایی از موضوعاتی است که پیش نویس توافق نامه اولیه آن انجام شده است.

وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان کرد: در حوزه خطوط دریایی نیز می توانیم طبق برنامه ریزی دقیق و مشخص از شناورهای داخلی و خارجی، تردد هواداران جام جهانی به جزیره کیش را تسهیل کنیم که با امضای توافق نامه میان ایران و قطر که بعد از مسابقات نیز تداوم خواهد داشت سبب توسعه صنعت گردشگری می شود.

همچنین علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که در حوزه های هوایی و دریایی و مناطق آزاد هماهنگی های لازم را با بخش های داخلی انجام دادیم، اظهار داشت: با فراهم شدن بستر های لازم جلساتی با بخش خصوصی برگزار خواهیم کرد.

صفایی در رابطه با ظرفیت های سه استان "بوشهر، خوزستان و هرمزگان" که کیش به عنوان محور اصلی پشتیبانی از مسابقات جام جهانی 2022 قطر است، افزود: با برنامه ریزی انجام شده ترددهای دریایی از این سه استان راه اندازی می شود. 

محمد محمدی بخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواپیمایی کشور گفت: در حوزه هوایی به مقصد قطر 36 پرواز هفتگی از سمت جمهوری اسلامی ایران و 36 پرواز هفتگی از سوی دولت  قطر  برقرار است.

محمدی بخش با بیان این که توافقات اولیه با کشور قطر انجام شده و امیدواریم در بازی های جام جهانی ظرفیت طرفین به 100 پرواز هفتگی افزایش یابد، افزود: این مهم به عنوان پیشنهاد اولیه مطرح است و از استان های هرمزگان، خوزستان، بوشهر، تهران، اصفهان، شیراز و مشهد پرواز ها طبق برنامه انجام می شود و برخی ها هم اختصاصی برای بازه جام جهانی است.

وی اظهار داشت: به جز تماشاچیان داخل ایران که قصد دارند وارد قطر شوند، تمایل دارند اقامت خود در ایران انتخاب کنند که با انجام بحث ترانزیت هوایی بستر این مهم فراهم شده است.  

 معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان هواپیمایی کشور خاطر نشان کرد: در منطقه آزاد کیش ظرفیت های بی نظیری ایجاد شده و امیدواریم تا پایان خرداد بحث فرودگاهی کیش به حداکثر استاندارد بین المللی برسد. 

 

علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدلی و هم افزایی میان مسوولان در سفرهای نوروزی را بیانگر یک دولت مردمی عنوان کرد و گفت: ایفای نقش بخش خصوصی صحنه گردان اصلی این رویداد مهم است.

شالبافیان بر لزوم اهمیت حوزه های "حمل و نقل هوایی و دریایی، ویزا، تبادلات مالی و بانکی، اطلاع رسانی و تسهیل سفر ایرانیان به قطر " را از محورهای اصلی برای پشتیبانی از رویداد جام جهانی 2022 قطر برشمرد.

وی بر لزوم اهمیت اطلاع رسانی در حوزه های گردشگری و صنایع دستی ایران تاکید کرد و افزود: ضمن توجه ویژه تمام دستگاه های نظارتی بر این موضوع باید برنامه مدونی برای معرفی ظرفیت های گردشگری و زیر ساخت های ورزشی ایران در قطر ارائه شود.

 

سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با بیان این که هواداران مسابقات جام جهانی 2022 قطر با دو محوریت تماشاچی و فستیوال هایی که در قطر برگزار می شود به این کشور سفر می کنند، گفت: با تشکیل کار گروه ویژه جهت سازماندهی تورها از ایران به مقصد کشور قطر می توان نقش موثری در ارائه خدمات ایفا کرد.

کلهر بر لزوم اهمیت برگزاری جشنواره بازی های بومی محلی برای رویداد جام جهانی که می تواند یک ماه به طول بیانجامد اشاره کرد و اظهار داشت: فدراسیون بازی های بومی و محلی ضمن آمادگی لازم با برنامه ریزی انجام شده می تواند در برگزاری آئین های مشترک با کشور قطر و یا کشورهای اسلامی نقش آفرینی کند.