به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، سعید پورعلی سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش، شامگاه یکشنبه 11 مهر در جلسه انعقاد تفاهم نامه همکاری بین خانه مردم شناسی بومیان و بوم گری تاریخی باغو که در خانه بومیان کیش برگزار شد؛ ایجاد هم افزایی میان ظرفیت های بوم گردی و جاذبه های خانه بومیان و باغو را یک اقدام مسرت بخش در این منطقه عنوان کرد و گفت: این تفاهم نامه می تواند یک اقدام مبارک و میمون و نقطه عطفی برای استفاده از ظرفیت های توانمند جامعه بومیان برای ارتقاء جاذبه های گردشگری جزیره کیش باشد.
پورعلی با اشاره به این که خانه مردم شناسی بومیان و بوم گری تاریخی باغو از دارایی های ارزشمند جزیره و به عنوان جاذبه هایی هستند که بارها بر ساماندهی آن تاکید شده است، اظهار داشت: با پیش بینی مسیر گردشگری در مجموعه سفین قدیم و ایجاد جاذبه ها و امر اقامت در روستای باغو می توانیم به ظرفیت ماندگاری گردشگران در جزیره کیش ساعت ها افزود.
وی بر ارتقاء ظرفیت های فرهنگی و گردشگری در روستای باغو، سفین و خانه بومیان تاکید کرد و افزود: باید این ظرفیت ها و خدمات ارائه شده به گردشگران و مسافران داخلی و خارجی در این دو مجموعه ارتقاء یابد.
به گفته پورعلی منابع انسانی که در باغو و سفین وجود دارد حتما در قالب این تفاهم نامه می تواند شاهد تجربه های جدیدی باشند که در پیشرفت این منطقه تاثیر گذار است.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش بر لزوم اهمیت ایجاد هم افزایی و اقدامات موثری همچون شبکه سازی در روستای باغو و خانه های بومیان کیش اشاره داشت و گفت: شبکه سازی ها بیشتر ناظر بر استفاده از ظرفیت های زنان بومی جزیره و منوی غذای سنتی و نوشیدنی های محلی است که می توانند جاذبه های خوبی در عرصه گردشگری جزیره ایجاد کنند.
سعید پورعلی خاطر نشان کرد: معرفی ظرفیت های موجود یکی از سیاست هایی است که در دستور کار قرار گرفته و هر اندازه جامعه بومیان ما در گیر امر گردشگری و ایجاد جاذبه شوند از دستاوردهای توسعه حوزه گردشگری می توانند بیشتر بهره مند شوند.
پورعلی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بهره مندی بیشتر به معنای "اقتصاد و مهارت بهتر و دانش بیشتر" بیانگر این مهم است که توانسته ایم امر توسعه را با توانمندی سازی جامعه محلی آمیخته کنیم.
وی با بیان این که مجموعه رستوران وابسته به خانه بومیان فعالیت خود را اغاز کرده است و امیدواریم هر چه سریع تر شاهد مجموعه های الحاقیه خانه بومیان در مدار ارائه خدمات باشیم، افزود: از جاذبه های گردشگری بومیان جدای از بحث معماری، اعیاد، جاذبه های شیوه و سبک زندگی؛ باید نسبت به ایجاد جاذبه های جدیدتر در این منطقه اقدام کنیم.
سرپرست معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که تجربه و دانش خوبی در خانه بومیان کسب شده که مورد ارزیابی نهادهای ملی و بین المللی ما نیز قرار گرفته است، اظهار داشت: ایکوم چند بار خانه بومیان را در ارزیابی های خود به عنوان خانه برتر و دارای ارائه خدمات کیفی معرفی کرده است و این ارزیابی ها و افتخاراتی که آفریدند می تواند بیشتر جامعه بومی ما را درگیر توسعه به ویژه در حوزه گردشگری جزیره کند.
همچنین انعقاد تفاهم نامه همکاری بین خانه مردم شناسی بومیان و بوم گری تاریخی باغو در چارچوب همکاری مشترک و با در نظر گرفتن تمایل و علاقمندی طرفین به عنوان دو مرکز عرضه کننده خدمات گردگشری، فرهنگی و بومی و به منظور هم افزایی در تقویت و گسترش فعالیت های بوم گردی و معرفی فرهنگ و آداب و رسوم بومیان کیش با حمایت سازمان منطقه آزاد به امضا رسید.
هدف از انعقاد این تفاهم نامه،ظرفیت سازی در زمینه گردشگری روستایی، فرهنگی و بوم گردی جزیره کیش، همکاری و تعامل در برگزاری همایش ها و نشست ها و نمایشگاه و جشنواره های مشترک، استفاده از ظرفیت همدیگر در جهت معرفی و اطلاع رسانی فعالیت های دو مرکز، همکاری و تعامل در زمینه مستند سازی و تولید محتوای فرهنگی و بومی در فضای مجازی و رسانه ها، حمایت مشترک و اسپانسری از فعالیت ها و برنامه های مرتبط با میراث ملموس و نا ملموس کیش، تعامل و همکاری با سازمان منطقه آزاد کیش و بخش خصوصی در زمینه معرفی ظرفیت های فرهنگی، بومی و میراثی کیش، گردشگران داخلی و خارجی، تلاش جهت احیاء و توسعه صنایع دستی و صیانت از میراث فرهنگی جزیره کیش است.
گفتنی است در این جلسه محمد ثاقب فرد سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل، سید علیرضا علوی رضوی مدیر اداره روابط عمومی و امور بین الملل و سعید یکه دهقان مدیر بازاریابی و تبلیغات سازمان منطقه آزاد کیش، محمد جاسم پور مدیر خانه بومیان، حسن خلدون مدیر مجموعه بوم گردی تاریخی باغو، رحمان سادات نجفی مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش حضور داشتند.