به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، جعفر آهنگران سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش عصر دوشنبه 18 اسفند در آئین گشایش " مرکز فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی" در فرهنگسرای مرکز کیش با بيان اينكه جزيره كيش مي تواند نخستین منطقه آزاد کشور براي تبديل شدن به مرکز ارائه فناوری ها نوین به خارج از کشور باشد، بر اهمیت حمایت از صنایع دانش بنیان و صنایع خلاق و نوآوری در این منطقه تاکید کرد.
آهنگران با بیان این که دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور اهتمام ویژه به مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد گفت: همکاری و تعامل سازمان منطقه آزاد کیش با جهاد دانشگاهی، شرایط ایده آل برای فعالیت شرکت های پیشرو در ارائه خدمات نوین فرهنگی و اجتماعی را در این منطقه فراهم کرده است.
وی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی را نخستین اقدام ارزشمند برای آغاز فعالیت های صنایع دانش بنیان و صنایع خلاق و نوآور در این منطقه برشمرد و اظهار داشت: فعالیت های فرهنگی و اجتماعی که شایسته جزیره کیش باشد به عنوان الگوی برتر در سطح کشور مطرح خواهد شد.
به گفته جعفر آهنگران اهتمام سازمان منطقه آزاد کیش بر پایه گذاری مسائل فرهنگی و اقتصاد فرهنگی در این منطقه یکی از اقدامات مهمی است که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
دکتر حمید طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه این مراسم اجرای طرح های عملياتي در حوزه های فناوری های نوین را یکی از ویژگی های برجسته مناطق آزاد کشور از جمله جزیره کیش عنوان کرد و افزود: صنایع فرهنگی اقتصاد بزرگ دنیا را شكل می دهند و رو به توسعه هستند.
طیبی با اشاره به دستاوردهاي پژوهشي جهاددانشگاهي در عرصه پزشكي از جمله درمان ناباروري و برخي سرطان هاي شايع همچنين سلول هاي بنيادي تصریح کرد: امروز صنايع خلاق و فناورانه در کشور ما بومي شده و به همت تلاش سازمان هاي مرتبط برای توسعه این صنايع هیچ وابستگی به کشورهای خارجی نداریم.
وی تاسیس پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در سطح ملی را یکی از اقدامات ارزشمند جهاد دانشگاهی برشمرد و گفت: امروز با توجه به این که سازمان منطقه آزاد کیش در قالب یک برنامه ریزی مدون جهت توسعه صنایع خلاق و فرهنگی؛ نسبت به افتتاح مرکز فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی اقدام کرده است این مهم می تواند سبب توسعه صنایع خلاق و فرهنگی در سطح کشور شود.
دکتر حمید طیبی با اشاره به فناوری هایی که جهاد دانشگاهی در حوزه های مختلف پژوهشی از جمله "کشاورزی، پزشکی،آموزشی" تولید کرده است اظهار داشت: با ورود این فناوری ها به صنعت ایران زمینه دسترسی آسان به مواد اولیه برای تولید بهترین محصولات فناوانه فراهم شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان این که بايد بتوانیم در اقتصاد دنیا سهم قابل توجهی را برای خود اختصاص دهیم بر تولید فناوری های با کیفیت و با بهترین قیمت تاکید کرد و افزود: جزیره کیش با ظرفيت ها و زیرساخت هایی که دارد می تواند مرکز مهمی برای صادرات فناوری های نوین باشد.
دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، جهاد دانشگاهی را به عنوان نخستین نهاد در عرصه صنایع فرهنگی معرفی کرد و گفت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری؛ صنایع فرهنگی کشور رشد نمی کند مگر این که از تشکیلات و سیستم حمایت کننده در سطح کشور برخوردار باشد.
ایمانی خوشخو خاطر نشان کرد: با آغاز فعالیت جهاد دانشگاهی در این حوزه اکنون شاهد پیشرفت این صنایع هستیم و شمار زیادی از دستگاه های فرهنگی کشور با پارک علم و فناوری در ارتباط هستند و از توان تخصصی و محصولات پارک استفاده می کنند.
به گفته رییس پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی، مطالعه ای که در پارک های صنایع فرهنگی انجام شده است نشان می دهد که فعالیت ها به سمت شهرک صنایع خلاق پیش می روند و شركت ها با رعايت ٥ اصل مهم "تولید، بازدید از روند تولید، فروش، برگزاری نمایشگاه دائمی و صادرات" در شهرک های صنایع فرهنگی نقش آفرینی می کنند.
دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو اظهار داشت: شهرک صنایع فرهنگی به عنوان جاذبه گردشگری و توسعه مشاغل کیش در حوزه آموزش و تولید نقش مهمی را ایفا می کند.
همچنین در حاشیه این مراسم جعفر آهنگران سرپرست و سید محمدرضا مداح مشاور و مدیركل حوزه مدیرعامل و برخی از معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد کیش و حمید طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و هیئت همراه از فرهنگسراي مركزي كيش از جمله بخش هاي " فنی مهندسی، فرهنگی، آموزشی، داروهای گیاهی، انتشارات، گردشگری، افکارسنجی، تجاری سازی، گردشگری آموزشی، فضاهایی برای تبادل اطلاعات علمی، غواصی بین المللی و ورزش های آبی در حوزه گردشگری، مجموعه کودکان هوشمند، چرتکه و بازی های کاری و مجموعه هم نوا که تمرکز بر ارتباط میان مادران و کودکان دارد و ارائه محصولات مختلف مجسمه سازی، هنرهای تجسمی،آموزش سوخته نگاری،خاتم کاری،میناکاری روی سفال، صنایع دستی و نمایشگاه جهاد دانشگاهی" مستقر در فرهنگسرای مرکزی کیش بازدید کردند.
شایان ذکر است فرهنگسرای مرکزی کیش در زمینی به مساحت 5200 مترمربع احداث شده است که این مجموعه از سه بخش اصلی "سالن های اجلاس، گالری و فضاهای نمایشگاهی و فضاهای بسته مخصوص کتابخانه و فرهنگی" تشكيل شده است.