به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد کیش، آرش نیک فرجام در خصوص بهره گیری از نیروی انسانی متخصص که از ضرورت های ارتقاء شاخصه های شهری و توسعه پایدار است افزود: برگزاری دوره های آموزشی براساس استانداردهای جهانی برای مهندسان و فعالان در حوزه های شهری یکی از مهمترین برنامه های دردست اجرای این شرکت است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش با هدف توانمند سازی و دانش افزایی کارشناسان و مهندسان اقدام به برگزاری اولین کارگاه آموزشی روشنایی و نور پردازی شهری کیش، همایش مدل سازی اطلاعات ساخت (B.I.M) و دوره آموزشی معماری سبز کرده است و برگزاری کارگاه تخصصی منظر شهری نیز درتقویم اجرایی این شرکت است.
وی افزود: این دوره با هدف شناخت روش های نوین روشنایی و نورپردازی در جزیره کیش با حضور دکتر آرش میلانینیا و مهندس محمد علی عباسی دو تن از اساتید این رشته با گرایش های فنی و هنری، برگزار شد.
مبانی نورپردازی، تاریخچه نور و منابع روشنایی، آشنایی با ماهیت نور و انواع لامپ ها و معرفی نورپردازی شهرهای بزرگ داخلی و خارجی از دیگر مباحث آموزشی در این دوره بود.
به گفته نیک فرجام برگزاری همایش مدل سازی اطلاعات ساختمان (B.I.M) با حضور مشاور راهبری دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی و دکتر سعید بنی هاشمی، استادیار دانشگاه کانبرای استرالیا، در مرکز همایش های بین المللی کیش از جمله نشست های علمی بسیار ارزشمندی است که در آذرماه سال جاری برگزار شد ومورد توجه متخصصان این حوزه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه معماران و مهندسان نیازمند گذار از مرحله طراحی سنتی معماری به روشی نوین در طراحی صنعت ساختمان هستند، اظهار داشت: اطلاعات BIM می تواند برای نشان دادن کل چرخه زندگی ساختمان، از گهواره تا بلوغ، از آغاز به کار و طراحی تا تخریب و استفاده مجدد مواد مورداستفاده قرار گیرد همچنین مقدار و خواص مواد را می توان به راحتی از مدل استخراج کرد و دامنه ای وسیعی از فعالیت هایی ازجمله مدیریت اهداف پروژه و مدیریت امکانات در طول زندگی ساختمان و علاوه بر این کلیه سیستم ها، قطعات و مجامع را می توان در مقیاس جزء نسبت به کل پروژه از یکدیگر نشان داد.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت عمران، آب و خدمات منطقه آزاد کیش در خصوص دوره آموزشی معماری سبز گفت: این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست بعنوان یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است.
وی هدف از برگزاری این دوره آموزشی را آشنایی با نحوه طراحی و ساخت ساختمانهای سبز در جهت مقابله با تغییرات اقلیمی، جلوگیری از اتلاف انرژی مصرف شده جهت سرمایش و گرمایش و جلوگیری از اثرات منفی ساخت و ساز بر محیط زیست خواند.
گفتنی است در دوره مذکور دکتر علی رشیدی، استاد دانشگاه موناش استرالیا، در خصوص تعریف ساختمان سبز، اهمیت ساخت ساختمان های سبز، شاخص های ارزیابی پایداری مانند شاخص های محیطی، اقتصادی و اجتماعی، همچنین معیارها و سیستم رتبه بندی GBI مطالبی را ارائه داد.
نیک فرجام با بیان اینکه کیش یکی از قطب های مهم گردشگری کشور است، تاکید کرد: داشتن منظر و نمای شهری زیبا و چشم نواز یکی از جذابیت های مهم بین ساکنان و گردشگران جزیره است.
وی در ادامه بیان داشت: در این راستا کارگاه تخصصی طراحی منظر شهری در بهمن ماه سال جاری با هدف ارتقاء سیما و منظر شهری در ساخت و سازها جهت خدمات رسانی بهتر با حضور خانم دکتر بهبهانی، استاد دانشگاه تهران، برگزار شد.