به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، دکتر قاسم خان بابایی با اشاره به اینکه مراکز منسجم درمان سرطان در ایران بسیار اندک است اظهار کرد: ارائه خدمات تشخیص و درمان و جراحی سرطان به صورت منسجم در کشور وجود ندارد و این خدمات در مراکز جدا از هم به بیماران ارائه می شود که امروزه به صورت یک مشکل مطرح است.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون برای حداقل 15 نقطه در کشور نیازمند ایجاد مراکز منسجم درمان سرطان هستیم افزود: البته ایجاد این تعداد به این معنا نیست که در دیگر نقاط کشور نیاز به مراکز درمان نداریم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کشور در حال گرایش به سوی افزایش جمعیت مسن است تاکید کرد: به هر میزان سن افراد جامعه افزایش یابد، سرطان نیز بیشتر می شود اگر چه تعداد مبتلایان به سرطان در ایران نسبت به دنیا از افزایش کمتری برخوردار است همچنین سرعت ابتلا نیز نسبت به کشورهای دیگر کمتر است اما نگران کننده است.
وی افزود: جزیره کیش با توجه به پتانسیل هایی که دارد قابلیت های لازم برای ایجاد امکانات درمان درحوزه های سلامت را دارا است.
خان بابایی با اشاره به اینکه خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان به صورت عادلانه در کشور توزیع نشده است افزود: برنامه آمایش سرزمینی برای تشخیص میزان سرطان در نقاط مختلف کشور تنظیم شده است.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری سرطان در کشور دومین علت مهم پس از بیماری های قلبی و عروقی در ایران است اضافه کرد: سرطان یکی از شایع ترین علت های مرگ زودرس است.
وی با اشاره به اهمیت خدمات حمایتی برای بیماران سرطانی افزود: طب تسکینی و خدمات حمایتی پس از ابتلا به سرطان از مواردی است که در کشور ما کمتر دیده شده است.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طب تسکینی و حمایتی باید به بخش خصوصی واگذار شود و تحت پوشش خدمات بیمه ها قرار گیرد خاطر نشان کرد: طب تسکینی و حمایتی از موارد مهم سرطان است که در مرگ و میر بیماران سرطانی عامل موثری به شمار می رود و ما در این حوزه کاری نکرده ایم در حالیکه 50 درصد سرطان ها قابل علاج هستند اما چون حمایت نمی شوند نگرانی ایجاد می کنند.