به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، اداره دامپزشکی با اهداف استقرار امنیت غذایی و تأمین سلامت دام، انسان و غذا و همچنین تأمین استانداردهای بهداشتی تولیدات دامی، حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور با پیشگیری از ظهور، بروز و شیوع بیماری های دامی با شرایط خاص و حفظ و ارتقاء سطح بهداشت عمومی با پیشگیری و مبارزه با بیماری های ناقل به انسان فعالیت گسترده ای را انجام می دهد. در همین راستا اداره دامپزشکی جزیره کیش نیز در طول نه ماه نخست سال 95، اقدامات گسترده را برای حفظ سلامت غذایی ساکنان و گردشگران کیش انجام داده است.
بنابر این گزارش، فرآورده های خام و گرم دامی از شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و قم به جزیره کیش وارد می شود که برای مصرف و استفاده شهروندان در 14 قصابی توزیع می شود. همچنین آبزیان در جزیره کیش در 3 مرکز از جمله بازار ماهی شامل 12 غرفه و 2 مرکز دیگر توزیع می شود.
اداره دامپزشکی کیش طی نه ماه نخست سال تعداد 739 مرتبه از قصابی ها و سوپر مارکت ها، تعداد 668 مرتبه از اماکن عمده فروش محصولات خام دامی و سردخانه ها، 336 مرتبه از هتل ها و رستوران ها، 373 مرتبه از پارک دلفین، باشگاه سوارکاری، کلینیک دامپزشکی و مراکز انباشت کود دامی و 433 مرتبه از مراکز عرضه آبزیان بازدید کرده است.
یکی از اصلی ترین وظایف این اداره کنترل و نظارت سلامت محصولات و فرآورده های دامی و آبزیان، است که توسط کارشناسان این اداره تاریخ مصرف و نحوه و مکان نگهداری این محصولات بررسی می شود. در همین مدت 5 مورد نمونه برداری از محصولات و ارسال به آزمایشگاه، 2 هزار و 828 کیلوگرم از فرآورده های دامی معدوم، 6 هزار و 58 کیلوگرم از محموله های پروتئینی جهت تعیین و تکلیف توقیف، 19 هزار و 410 کیلوگرم از مواد پروتئینی مرجوع، 1700 رأس سم پاشی جایگاه دام ها و یک مورد ارسال پرونده متخلفان بهداشتی به دادگاه انجام شده است.
همچنین، علاوه بر صدور مجوز مصرف و کنترل محصولات خام دامی منجمد، محصولات خام دامی گرم و تخم مرغ، یک هزار و 574 مرتبه بر ورود و خروج حیوانات اهلی نظارت و 186 رأس نظارت بر شیوه ذبح بهداشتی گوسفند و بز در عید قربان انجام شده است.
شایان ذکر است، هر ماه حدود 100 تن محصولات دامی منجمد در سردخانه های کیش ذخیره می شود که نیاز مصرفی 20 روز کیشوندان و گردشگران را در شرایط نا مساعد آب و هوایی تامین می کند.