به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده سه شنبه 20 آذر در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی هوایی و فضایی ایران در کیش گفت: قدرت ملی از ترکیب چهار مؤلفهی سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی به وجود میآید. برخی افراد به اشتباه قدرت هوایی را تنها ذیل قدرت نظامی تعریف میکنند، در حالی که قدرت هوایی ریشه در همه این مؤلفهها دارد و در واقع صحنهای است که در آن پدیدههای مختلف به نمایش درمیآیند و ترکیب آنها، این قدرت را میسازد.
قدرت هوایی و رشد ژئوپلیتیکی
امیر نصیرزاده با بیان اینکه کشورهای مختلف در پی رقابت ژئوپلتیکی هستند و در تلاشند تا رقبای خود را از میدان عمل خارج کنند؛ افزود: در این مسیر، آنها به دنبال تقویت قدرت و توسعه ژئوپلتیکی خود هستند. قدرت هوایی یکی از مؤلفههای اصلی این رقابت است و میتواند به شکل مؤثری در افزایش قدرت ملی کشورها تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: نقش صنعت هوایی در افزایش قدرت ملی انکارناپذیر است و باید تمامی توان خود را برای تقویت و توسعه این صنعت به کار گیریم.
وزیر دفاع توسعه قدرت هوایی را محصول آمایش درست پایگاهها و در نظر گرفتن مولفههای قدرت، از جمله ناوهای هواپیمابر، در قلمروسازی ژئوپلتیکی دانست و افزود: مثال بارز این موضوع را میتوان در دریای چین جنوبی مشاهده کرد، جایی که قلمرو سازی ژئوپلتیکی در دو حوزه ناوهای هواپیمابر و مالکیت جزایر، با اتکا به قدرت هوایی منطقه، قابل رؤیت است.
راههای رفع عقب ماندگی را طی میکنیم
وزیر دفاع با اشاره به آمادگی وزارت دفاع برای همکاری ملی در این عرصه و به عنوان الزامی در قانون هفتم توسعه، بر لزوم همکاری با شرکتهای دانشبنیان تأکید کرد و گفت: به زودی و با سرعت بیشتری، راههای رفع عقبماندگی در زمینه حضور در حوزه هوانوردی را طی خواهیم داد و در این راستا، دسترسی دانشمندان و شرکتهای دانشبنیان را تسهیل خواهیم کرد.
همکاری با شرکتهای دانش بنیان
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تاکید بر آمادگی برای همکاری با شرکتهای دانش بنیان برای توسعه صنعت هوایی کشور گفت: ایجاد پردیسهای دانشگاهی و دانش بنیان در کنار صنایع هوایی میتواند نقش بسزایی در گسترش این صنعت ایفا کند.
وی به اهمیت هاب فرودگاهی اشاره کرد و گفت: هابهای فرودگاهی نه تنها در اقتصاد کشور تأثیرگذار هستند، بلکه در ترسیم نقشههای استراتژیک و توسعه پایگاههای هوایی نیز نقش اساسی دارند.
نقش حیاتی آموزش در تقویت قدرت هوایی
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به نقش حیاتی آموزش در تقویت قدرت هوایی تاکید کرد: آموزش نیروی انسانی متخصص در حوزه هوایی یکی از ارکان اساسی برای موفقیت در این عرصه است. کشور ما در این زمینه موفق عمل کرده است و نیروی انسانی حرفهای و کارآمد در این حوزه پرورش دادهایم.
امیر نصیرزاده بر لزوم تولید سوخت مورد نیاز ناوگان هوایی داخلی تأکید کرد و گفت: تولید سوخت برای هواپیما یکی از نیازهای اصلی صنعت هوایی است که در این حوزه توان خوبی داریم.
تاکید بر فناوریهای نوین پروازی
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه کرد: فناوریهای پروازی به عنوان پیچیدهترین فناوریهای موجود شناخته میشوند و هر کشوری که به دنبال بهرهمندی از این قدرت است؛ باید در این زمینه توسعه فراگیری داشته باشد.
وی با اشاره به تحولات اخیر در حوزه هوایی، به ظهور فناوریهای نوین، از جمله ریزپرندهها، پهپادها و کوادکوپترها، اظهار کرد: این فناوریها نه تنها در حوزه نظامی بلکه در کاربردهای مختلف دیگر مانند توریسم و گردشگری نیز نقش مهمی دارند.
درآمدزایی هر ثانیه لمس هواپیمای خارجی در فرودگاههای کشور
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: هر ثانیهای که یک هواپیمای خارجی در کشورمان نشست میکند و باند فرودگاه ما را لمس میکند؛ برای کشور درآمدزاست.
وی افزود: متأسفانه در این زمینهها غافل بودهایم و این حوزهها میتوانند فراتر از تصور، درآمدهای قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشند.
گفتنی است در دوازدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت هوایی و هوانوردی ایران110 شرکت داخلی و خارجی به همراه نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، مالزی و پاکستان حضور دارند.حضور دارند