به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، رحیم سرهنگی در دومین جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که شامگاه چهارشنبه 25 مرداد با حضور علیرضا کاظمی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در سالن رازی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد با تبریک سال روز بازگشت آزادگان سرافراز و تسلیت حادثه تروریستی شاه چراغ به نقش مهم این جلسات در راستای مبارزه با معضل مواد مخدر در جزیره اشاره کرد و گفت: تلاش های شبانه روزی نیروی انتظامی و دریابانی ویژه کیش با هدف مبارزه با این معضل ستودنی است.
سرهنگی همچنین نقش آموزش و پرورش در کنار سایر نهادها برای مبارزه با مواد مخدر را مهم عنوان کرد و افزود: با توجه به شکل گیری زمینه های اعتیاد از دوران مدارس لازم است تا معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان با همکاری آموزش و پرورش کیش نسبت به رفع این مشکلات اقدام کنند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این موضوع که کیش جزیره پاک نامیده می شود گفت: برای داشتن جامعه ای سالم و پاک در کیش باید با همکاری تمام نهادها و بهره گیری از ظرفیت های آن ها سلامت روانی و اجتماعی جزیره نیز ارتقاء داده شود.
وی اظهار داشت: انسان در بین موجودات از کرامات ویژه ای برخوردار است و وظیفه ما حفاظت از این شان انسانی و تلاش برای پیشگیری از مبتلا شدن جامعه به اعتیاد است.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا بی نیاز نیز در این جلسه با بیان این که در آموزه های قرآنی از انسان به عنوان باکرامت ترین موجودات نام برده شده است گفت: جامعه اسلامی فضیلت مدار باید عاری از هر گونه آسیب های اجتماعی بوده و همگی در تحقق این امر مهم مسوول هستند.
بی نیاز در ادامه سخنان خود افزود: با برنامه ریزی و ساماندهی لازم باید برای رفع برخی مشکلات و کاهش آسیب ها در جزیره اقدام کرد..
امام جمعه کیش با بیان این که مشکلات معیشتی و رکود اقتصادی نیز در افزایش آسیب های اجتماعی نقش دارند عنوان کرد: باید از تلاش های خوب سازمان منطقه آزاد کیش برای رفع مشکلات کسب و کار و معیشت مردم تشکر و قدردانی کرد.
وی نیروهای فرهنگی، مومن و ولایتمدار کیش را یکی از مهم ترین ظرفیت های جزیره عنوان کرد و گفت: باید با فعالیت های فرهنگی و ایجابی و استفاده از ظرفیت دانش آموزان و خانواده های آن ها در راستای رفع آسیب ها اجتماعی اقدامات مهمی انجام داد.
علیرضا فاطمیان پور با اشاره به آسیب های اجتماعی که به واسطه ورود مواد مخدر به جامعه ایجاد می شود گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی و مساحت کم جزیره کیش هرگونه ناهنجاری در آن به وضوح دیده می شود از این رو باید تدابیر مهم و جدی در این خصوص اندیشیده شود.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه افزود: توجه به مبادی ورود و خروج و همچنین مصرف کنندگان مواد مخدر در کیش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بر اساس آمارهای موجود بیشترین نظارت باید بر مدارس معطوف شود.
وی به شکل گیری قرارگاه های مبارزه با مواد مخدر در کیش به صورت شکلی و موردی اشاره کرد و گفت: در راستای مبارزه با مصرف مواد مخدر در کیش باید به مواردی از جمله هوشمند بودن، آمایش و آزمایش جدی، هم افزایی بخش های مختلف جزیره، فعال بودن بخش رصد و به روز بودن آمارها توجه ویژه داشت.
علیرضا کاظمی قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این نشست با اشاره به این که مصرف مواد مخدر در دنیا نسبت به یک دهه قبل 23 درصد افزایش داشته است گفت: بر اساس تحلیل های جهانی فقر، سلاح های کشتار جمعی، محیط زیست و اعتیاد به عنوان چهار بحران بنیان کن و ویرانگر به شمار می روند.
کاظمی با بیان این که آسیب های اجتماعی و فرهنگی را خطری بزرگ و تهدیدی جدی برای کشور برشمرد و افزود: با هم افزایی و تعامل بین مردم و نهادها می توان در پیشبرد هر چه بهتر اهداف اقدام کرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه اظهار داشت: همزمان با فعالیت های کوتاه مدت باید برنامه ریزی های بلند مدت نیز در نظر گرفته شود.
وی از آموزش و پرورش به عنوان مهمترین هدف در برنامه بلند مدت نام برد و گفت: با حضور دانش آموزان و خانواده های آن ها باید برنامه های عملیاتی مناسبی در راستای مبارزه با مواد مخدر ترسیم کرد.
گفتی است، اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کیش در این نشست به ارائه آمارهای یکساله و فعالیت های اجرا شده در خصوص آموزش و پرورش، اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر، اقدامات بهزیستی، اقدامات دستگاه های قضایی و اقدامات بهداشتی و سلامت ارائه شد.