به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، مهدی کشاورز در بازدید از هنرستان مبین خلیج فارس و آزمایشگاه کشت و بافت گیاهی، اهمیت و رسیدگی به فضای سبز جزیره کیش را یکی از دغدغه های سازمان عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح نیاز به فعالیت تیمی و عملیاتی دارد و ما به عنوان نهاد حاکمتی در زمینه تامین مالی وسرمایه گذاری اولیه از این طرح حمایت می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت این موضوع افزود: فرآیند مد نظر باید با دیدگاهی علمی و یک دوره تکمیلی، برنامه ریزی و ارائه شود.
مهدی کشاورز اظهار داشت: به طور قطع نحوه هزینه کرد در تمامی حوزه ها باید بازبینی شود، همچنین برای پیشرفت امور تمام توان و تلاش خود را باید به کار گیریم، به عنوان یک فرد ماهر مشکلات را مشاهده کرده و قابلیت حل آن را داشته باشیم و با ارائه برنامه پیشنهادی مدون، میزان سرمایه مورد نیاز هر بخش مشخص شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: عدم تحقق وعده و شعارهای دوره های مدیریتی پیشین موجب نارضایتی مردم شده است، بنابراین نیاز به برنامه ریزی دقیق و ارائه راهکارهای مورد نیاز برای رفع اینگونه مشکلات هستیم.
کشاورز تاکید کرد: توجه داشتیم باشیم که حمایت های لازم در راستای توسعه مرکز کشت و بافت باید با هدف تبدیل مهارت ها به یک شاخص و تبدیل علم به صنعت انجام شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بیان داشت: جزیره هندورابی می تواند پایلوت فعالیت هایی در زمینه پرورش گیاهان و نگهداری برخی پرندگان و جانوران باشد.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص موضوعات دانش بنیان و کارآفرینی به عنوان شعار سال عنوان کرد: تبدیل زنجیره آموزش به تولید می تواند موجب رونق فعالیت های توسعه ای همه جانبه در جزیره کیش شود. وحید رضا هادیپور مدیر مجتمع آموزشی مبین خلیج فارس کیش نیز در این بازدید گفت: مجموعه ما با هدف آموزش نیروهای مهارتی در زمینه های كشاورزي و تكنولوژي همچنین جهت افزایش کمی و کیفی تولیدات این حوزه با توجه به محدودیت منابع آب، سطح زیر کشت و حفظ و توسعه محیط زیست دایر است و به دو صورت خیریه و غیردولتی اداره می شود.
وی افزود: هنرستان مبین خلیج فارس سال 1396 در زمینی به مساحت 3 هزار و 334 متر بهره برداری شد و اکنون دارای 10 کلاس آموزشی است که بالغ بر 250 دانش آموز از این مجموعه فارغ التحصیل شده اند.
هادیپوربا اشاره به این که اولین موزه دیرینه شناسی در این مجتمع آموزشی دایر شده است افزود: این موزه دیرینه شناسی نوپا نزدیک به شرایط استاندارد می باشد و تا کنون موفق به شناسایی 40 گونه فسیل در سطح جزیره شده که عمر آن ها از یک تا 20 میلیون سال تخمین خورده است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف موزه آشنایی، دانش آموزان با فعالیت های زیست بومی منطقه بوده که در سطح خاورمیانه تاکنون انجام نشده است.
وحید صباغیان مدیر عامل موسسسه خیریه همره افق قریب و موسس مجتمع آموزشی مبین خلیج فارس کیش هدف از فعالیت های مجتمع آموزشی را سعی در گسترش رشته های کار و دانش در سطح کشور عنوان کرد و جزیره کیش را یکی از مناطق با ظرفیت های قابل قبول برای سرمایه گذاری در این زمینه برشمرد.
وی به آزمایشگاه کشت و بافت فعال در این مجموعه اشاره کرد و بیان داشت: آزمايشگاه كشت و بافت این هنرستان برای نخستین بار و با کمک وزارت آموزش و پرورش و حوزه فنی و حرفهای و کار دانش در کیش تصویب و راه اندازی شده است.
صباغیان در ادامه مطلب با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش از جذب دانش آموزان در رشته كشت و بافت استقبال می کند افزود: این رشته با توجه به محدودیت منابع آب و مشکلات موجود کارگشا خواهد بود و می تواند و با تکنولوژی گسترده در بحث صادرات و دانش بنیان نقش مهمی برای رشد و توسعه منطقه ایفا کند.
محمود رضا شعبانی فر دکترای ژنتیک و اصلاح و مدرس رشته بافت کشت و سلول در کیش با اشاره به عدم وجود خاک حاصلخیز و کشاورزی در جزیره، یکی از اهداف راه اندازی این رشته را تامین گل و گیاههای لازم و تزیینی هتلهای این منطقه آزاد بدون نیاز به خاک عنوان کرد که با قیمت های بسیار بالا تامین می شود و یکی از مشکلات هتلداران به شمار می رود.
وی افزود: وارد کردن برخی گونه های گیاهی از جمله کونوکارپوس معضلاتی در زیرساخت های شهری ایجاد کرده است و به همین دلیل هزینه های بسیاری را در آینده برای سازمان منطقه آزاد کیش به همراه خواهد داشت.
شایان ذکر است در این بازدید رضا شجیع مشاور و سرپرست اداره کل حوزه مدیرعامل، محمد چالوئی سرپرست معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری نیز حضور داشتند.