تغییرات قوانین، مهم ترین چالش سرمایه گذاران در مناطق آزاد

استاندار هرمزگان قانون‌گذاری‌های پی‌درپی مناطق آزاد را مغایر اخلاق دینی و وفای به عهد دانست و شکل گیری امنیت را در سایه پایداری قوانین بر شمرد.

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، مهدی دوستی استاندار هرمزگان توسعه و پیشرفت ایران را واژه‌ مشترکی بین حاکمیت و فعالان اقتصادی دانست و اظهار داشت: گرچه فعالان اقتصادی می‌توانند در گوشه‌ای از جهان، با شرایط بهتری زندگی کنند اما اهداف توسعه‌ ای ایران به عنوان دغدغه ای بزرگ موجب پایبندی آنها  و مانع ترک وطن می شود.

استاندارهرمزگان با تاکید بر اهمیت رونمایی از سامانه شفافیت، مدیریت سعید محمد را مدیریتی هوشمند عنوان کرد و گفت: این سامانه می‌تواند نخستین گام از حکمرانی هوشمند و گستردگی اطلاعات باشد و سایر مناطق نیز باید این امر را مد نظر قرار دهند.

وی تغییرات قوانین طی گذشت سالها را مانع دیگری برای سرمایه‌گذاران عنوان کرد و گفت: قانون‌گذاری‌های پی‌درپی مغایر اخلاق دینی و وفای به عهد است در صورتی که امنیت در سایه پایداری قوانین شکل می گیرد. امید دارم مزیت‌های هر منطقه در جهت صدور مجوزها به خوبی در نظر گرفته و بهبود محیط کسب و کار را موجب شود.

وی با اشاره به ماموریت های مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی یادآور شد: بخش تولید در این مناطق از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده اما  لازم است برای توسعه پایدار و متوازن بخش های دیگر از جمله خدمات نیز از حمایت های مختلف دستگاه ها و نهادها برخوردار باشند.

دوستی آمادگی استانداری هرمزگان در کنار دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای رفع مشکلات سرمایه ‌گذاران را در این نشست اعلام کرد.

سادات نجفی مدیرعامل جامعه بازاریان نیز ضمن ابراز خرسندی از برپایی چنین نشستی در با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های مناطق آزاد در شرایط فعلی کشور حیاتی است گفت: ظرفیت ها در کیش می تواند به تنهایی موجب دور زدن تحریم ها و تامین کالاها برای کشور باشد که ضرورت آن در این شرایط بیش از پیش محسوس است.

‌وی با بیان اینکه قوانین مناطق آزاد مانند قانون اساسی کشور برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران از اهمیت بسزایی دارد افزود: حفظ و صیانت از قوانین مناطق آزاد و جلوگیری از تغییرات آن به عنوان مسئولیتی شرعی تاثیر مستقیم بر سرمایه گذاری ها و فعالیت صنوف مختلف این مناطق خواهد داشت.

سادات نجفی در ادامه این مطلب عنوان کرد: هجمه های وارد بر اصلاح قوانین مناطق آزاد باید برای ارتقا در مسیر درست آن باشد و کاهش مزیت قوانین اصلی مناطق به ضرر فعالان و سرمایه گذاران خواهد بود، به گونه ای که تنها سرمایه گذاران را از دست خواهیم داد بلکه در جذب سرمایه گذار جدید موفق نمی شویم.

 وی تاکید کرد: پایش مشکلات مناطق آزاد و‌توسعه اهداف توسط قانون گذاران از مسائل مهمی است که باید به آن توجه شود.

توجه ویژه به موضوعات گردشگری به عنوان ماموریت اصلی جزیره کیش،در نظر گرفتن فرصت کوتاهی در خصوص اجرای ممنوعیت ورود کالای کره ای برای فعالان این حوزه، تصحیح قوانین مالیات بر ارزش افزوده و‌ بازبینی قوانین ثبت سفارش کالا از جمله موارد مطرح شده از سوی سادات نجفی در این نشست بود.

 

احمد کتابفروش دبیرسندیکای صاحبان صنایع منطقه آزاد کیش نیز در این نشست هم اندیشی، مناطق آزاد را الگوی توسعه اقتصادی و پلی بین سرزمین اصلی برشمرد و با تشریح وضعیت واحد های صنعتی کیش  از سعید محمد خواست تا به واسطه توانمندی های اجرایی و نیروی جوانی خود و و استفاده از بافت حاکمیتی که هماهنگی فکری بین همه قوا وجود دارد مشکلات این حوزه از جزیره و عدم تسری قوانین سرزمین اصلی به منطقه آزاد کیش را مد نظر قرار دهد.

مسیح اله صفا مدیرعامل جامعه هتل داران کیش نیز 55درصد ظرفیت های های جزیره کیش را وابسته به صنعت گردشگری برشمرد و گفت: در حال حاضر50  هتل دایر و 60 هتل در دست ساخت در کیش داریم که با چالش های زیادی از جمله اخذ تسهیلات با درصد های بالا برای اتمام طرح خود رو به رو هستند .

مدیرعامل جامعه هتل داران کیش گردشگری را بعد از نفت و گاز و پتروشیمی صنعتی اشتغالزا، کارآفرین، زود بازده و بدون دود معرفی کرد و اظهار داشت: جزیره کیش یکی از 3 نقطه پر اکسژن دنیا است از دکتر محمد درخواست دارم تا با رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی که ایران در آنها سفارتخانه دارد تعامل کنند تا کیش میزبان مسافران مسلمان خلیج فارس باشد.

وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: کشور ما از موهبت های خدادادی زیادی برخوردار است و نباید با قوانین دست و پا گیر خود را از این مزیت ها محروم کنیم تا بتوانیم با استفاده از صنعت گردشگری برای کشور پولزایی کنیم.

صفا در پایان گفت: 70 درصد قوانین چگونگی مناطق آزاد همچنان اجرا نشده و ما از دبیرخانه درخواست داریم که هیات مدیره ای با اختیارات کافی انتخاب کند.