اجرای طرح سراسری کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان ایرانی در کیش

کارگاه آموزشی پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان به دنبال اجرای طرح تحول ارزیابی الگوی غذایی در کیش برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش در این راستا، این کارگاه آموزشی  به همت مرکز توسعه سلامت ویژه مراقبان سلامت، پزشکان و کادر بهداشتی- درمانی و با حضور بیش از 50 نفر از پرسنلاین مرکز با هدف نهادینه شدن فعالیت ها در زمینه پیشگیری و کنترل چاقی کودکان و نوجوانان برگزار شد.

با توجه به اینکه افزایش عوارض چاقی به شکل بیماری‌های مزمن، بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جوامع بشری تحمیل کرده و به‌ عنوان اپیدمی قرن حاضر و یکی از مهم‌ترین معضلات سیستم‌های سلامت مطرح شده است، بررسی موضوع چاقی کودکان و نوجوانان به عنوان یک اولویت بهداشت و سلامت  از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

طرح جامع پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان ایرانی در راستای اجرای برنامه سازمان جهانی بهداشت در "پایان دادن به چاقی دوران کودکی" با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در شش استان کشور در حال اجراست.

بیتا ابراهیمی کارشناس تغذیه مرکز توسعه سلامت در این کارگاه آموزشی به اهمیت این موضوع اشاره کرد و گفت: پیامد اضافه وزن، ادامه چاقی در بزرگسالی و به دنبال آن بیماری های دیابت، قلبی و عروقی و انواع سرطان شیوع پیدا می کند.

ابراهیمی با اشاره به معضل شیوع چاقی در نوجوانان و کودکان افزود: دفتر بهبود تغذیه جامعه، در راستای عملی شدن برنامه پیشنهادی سازمان جهانی بهداشت، مبنی بر پایان دادن به چاقی کودکان به طراحی واجرای برنامه "ایران اکو" اقدام کرده است واین طرح در شبکه های بهداشتی درمانی در قالب طرح تحول ارزیابی الگوی غذایی جمعیت تحت پوشش پایگاه سلامت توسط مراقبین سلامت و با هدف اصلاح الگوی غذایی و کاهش ریسک فاکتورهای تغذیه ای که منجر به چاقی و بیماری های غیرواگیر شده در حال اجرا است.

این کارشناس تغذیه گفت:  شیوع چاقی و اضافه وزن به‌ ویژه در کودکان و نوجوانان به‌ عنوان معضلی که ابتدا کشورهای توسعه‌ یافته و سپس، سایر کشورها را درگیر کرد و مورد توجه جهانی قرارگرفت. چرا که چاقی خود زمینه‌ساز بیماری‌های دیگری است که بار اقتصادی زیادی را بر نظام بهداشتی کشورها تحمیل می‌کند. علل گوناگونی در ایجاد این چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان نقش دارد که مهم ترین آنها رژیم‌های غذایی ناسالم و سبک زندگی کم‌تحرک است و متاسفانه غذاهای نا سالم به‌صورت گسترده تبلیغ می شوند و به فروش می‌رسند.